Østrig sikrer billet til EM 2024 efter smal sejr over Aserbajdsjan

Christoph Baumgartner tager kampen op med Aserbajdsjans Elvin Cafarquliyev på fløjen.AFP
Marcel Sabitzer scorede fra straffesparkspletten til 1-0 over Aserbajdsjan og sikrede Østrig den tredje EM-deltagelse i træk, mens Das Team for første gang siden 2020 vandt to sejre i træk på udebane.

Arrangørerne havde flyttet mandagens opgør til Tofiq Bahramov Stadium i håb om at tiltrække flere tilskuere, men havet af tomme sæder var et tegn på et hold, der ikke har vundet en hjemmekamp i UEFA European Championship Qualifier (ECQ) siden 2015.

Det var da også Østrig, der lagde det første pres, og Bayern München-stjernen Konrad Laimer ville have scoret, hvis ikke målmand Shakhruddin Magomedaliyev havde fået den mindste af  berøringer på hans flade aflevering.

Selvom den første periode var tæt, fortsatte Das Team med at banke på døren, og Sasa Kalajdzic viste sig at være en svær trussel at dæmme op for.

Den snu angriber lavede en flot nedtagning, der følgende gav Xaver Schlager en chancw fra tæt hold, men hans halvflugter fløj centimeter over overliggeren. I mellemtiden kom Aserbajdsjansbedste øjeblik i halvlegen, da den livlige unge Toral Bayramov løb forbi to spillere og slog et indlæg fra højre, men Ramil Sheydayev headede klodset forbi mål.

Østrigs landstræner, Ralf Rangnick, greb til handling på bænken i pausen, og Sabitzers afgørende indflydelse kunne mærkes allerede to minutter efter hans indskiftning. Borussia Dortmund-midtbanespilleren var involveret i begivenhederne fra start til slut, da Rahil Mammadov havde hånd på bolden i feltet. Sabitzer tog ansvar g sparkede det efterfølgende straffespark i mål.

Værterne fortsatte deres pres og fik en sidste gylden mulighed ved  Bayramov, men den 22-årige ramte ydersiden af stolpen.

I en hidsig afslutning blev Guido Burgstaller udvist for sin anden forseelse, men det tog ikke glansen af en triumferende aften for Østrig, som lettede presset på Rangnick forud for mødet med Estland i næste måned.

I mellemtiden er Aserbajdsjans sidste to kampe nu ligegyldige, da de ikke formåede at vinde med tre mål og dermed bevare håbet om deres første deltagelse i en stor turnering.

Flashscore Man of the Match: Sasa Kalajdzic (Østrig)