Morten Olsen: Dansker-koloni i Belgien kan blive nøgle til godt dansk EM

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Morten Olsen: Dansker-koloni i Belgien kan blive nøgle til godt dansk EM

Morten Olsen: Dansker-koloni i Belgien kan blive nøgle til godt dansk EM
Morten Olsen: Dansker-koloni i Belgien kan blive nøgle til godt dansk EMProfimedia
Den 74-årige tidligere danske landstræner Morten Olsen mener, at den danskerkoloni, som efterhånden har samlet sig i belgisk fodbold kan blive en fordel for det danske landshold i forhold til EM-slutrunden i Tyskland til sommer. Det sig han i et interview med Bold.dk

Da Danmark i løbet af 1980'erne gradvist udviklede et landshold, som kunne gøre sig gældende mod nogle af de største fodboldnationer i verden, var det dengang bla. på baggrund af af en meget stor samling af spillere, bl.a. Preben Elkjær, Frank Arnesen, Per Frimann, Kenneth Brylle, der havde sin gang i den belgiske liga, der dengang havde meget stor styrke.

I dag findes der 11 danske spillere i den belgiske Jupiler League, hvoraf otte af af dem spiller i Club Brügge og Anderlecht. Og Morten Olsen mener, at det kan blive nøglen til et godt EM for Kasper Hjulmaands tropper, at så mange af hans nøglespillere er samlet det samme sted.

"Det kan godt være en vigtig del af det. Sådan har det også været tidligere. I 80'erne der havde vi vel sagtens en del spillere fra både hollandsk og belgisk fodbold.

"Andreas Skov Olsen er jo nok Brugges topspiller. Han har leveret en del mål og assists. Casper Nielsen har også gjort det fint og har været inde at snuse til det danske landshold. Kasper Schmeichel skal spille sin landskamp nummer 100 her om et par uger. Så det er jo både måske kommende landsholdspillere, der er i Belgien, men også nogle, som er vigtige for landsholdet pt.

"Dreyer er jo ikke fast på landsholdet. Dolberg har været med og har også været til slutrunde. Thomas Delaney er, som jeg ser det, stadig en vigtig del af det danske fodboldlandshold", siger Olsen.

De mange danskere i Belgien mødes i øvrigt i top-braget melle Club Brügge og Anderlecht på Jan Breydel Stadion, der sparkes i gang kl. 13.30 på søndag.