Hollandsk landstræner voldsomt utilfreds trods ydmygelse af skotterne: "Vi var sjuskede"

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Hollandsk landstræner voldsomt utilfreds trods ydmygelse af skotterne: "Vi var sjuskede"

Holland spiller mod Euro 2024-værterne fra Tyskland på tirsdag.
Holland spiller mod Euro 2024-værterne fra Tyskland på tirsdag.Reuters
En 4-0 sejr til Holland i fredagens venskabskamp mod Skotland kan virke som et overbevisende resultat, men træner Ronald Koeman og anfører Virgil van Dijk var langt fra tilfredse med deres holds præstation tre måneder før EM.

Koeman sagde efter kampen, at hollænderne havde været skødesløse i boldbesiddelse, mens Van Dijk sagde, at sejrsmarginen smigrede dem.

Hollænderne startede langsomt og scorede med deres første skud på mål, et langskud i det 40. minut fra Tijjani Reijnders på Johan Cruyff Arena.

De måtte afværge mange skotske angreb, før Georginio Wijnaldum scorede sit andet mål i det 72. minut og derefter scorede yderligere to sene mål ved indskifterne Wout Weghorst og Donyell Malen.

"Det er selvfølgelig mærkeligt, at man ikke er tilfreds, hvis man vinder 4-0, men sådan er virkeligheden nu. Med undtagelse af den sidste fase var vi ikke gode med bolden," siger Koeman.

"Vi vinder ikke EM ved at spille på den måde," var hans kolde vurdering.

"Starten var meget rastløs og sjusket mod et hold, der blev ved med at give os problemer. Når man laver den slags fejl i sin opbygning og giver så meget boldbesiddelse væk, kommer man aldrig godt ind i kampen. Det skal virkelig forbedres meget."

Hollænderne var ramt af skader, og kampen gav marginalspillere som Jeremie Frimpong fra Bundesligaen og Xavi Simons en chance for at gøre sig bemærket, men Koeman var ikke imponeret.

"Det kan skyldes en smule pres eller ønsket om at gøre det godt og ikke have den selvtillid, man spiller med hver weekend," tilføjede træneren.

"I sidste ende kræver det hollandske landshold et vist niveau, uanset din position, eller hvor ofte du bliver indkaldt. Det har de, men de er nødt til at spille bedre."

Van Dijk mente, at det var en hård kamp. "Der er masser af ting, der skal forbedres, hvis vi vil gøre noget ved EM," siger den hollandske anfører.

"Hvis man ser på kampen, er det ikke et 4-0 resultat."

Hollænderne fortsætter deres forberedelser med en venskabskamp mod Euro 2024-værterne fra Tyskland i Frankfurt på tirsdag.