Euro 2024-playoffs: Ukraine og Polen sikrer sig EM-plads sammen med Georgien

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Euro 2024-playoffs: Ukraine og Polen sikrer sig EM-plads sammen med Georgien

Opdateret
Ukraine fejrer kvalifikationen
Ukraine fejrer kvalifikationenReuters
Ukraine og Polen vandt nervepirrende sejre i playoff-kampene til EM og blev dermed de sidste hold, der sikrede sig en plads ved sommerens turnering.

Wales 0-0 Polen (Polen går videre på straffespark)

Wales har scoret i de første syv minutter af deres seneste to landskampe på hjemmebane, så der var næsten garanti for en hurtig og hæsblæsende start foran et larmende hjemmepublikum. Der var action i begge ender, og Karol Świderski var kun få centimeter fra at score på Przemysław Frankowskis indlæg fra højre side.

Rob Page havde foretaget én ændring i forhold til sidste uges nedslagtning af Finland, da han mente, at Kieffer Moores fysik var uvurderlig mod en erfaren polsk bagkæde. Den egenskab viste han i den grad, da han steg højest og headede over fra tæt hold efter Harry Wilsons hjørnespark.

Med alt på spil så begge hold forsigtige ud fremadrettet og havde ikke et eneste skud inden for målrammen i første halvleg.

Statistik fra kampen
Statistik fra kampenFlashscore

Som en af kun to tilbageværende spillere fra den flotte EM-kampagne i 2016 fik Ben Davies sparket bolden i nettet, inden han rettede opmærksomheden mod linjedommeren, der løftede sit flag for offside.

Det krævede en verdensklasseredning af Wojciech Szczęsny at holde stillingen lige tre minutter efter pausen, hvor Moore endnu en gang skabte problemer i luften. Det var Neco Williams' frispark, der fandt angriberens hoved. Bolden havde retning mod det øverste hjørne, men en fast Szczęsny-højrehånd ud og vippede bolden rundt om stolpen.

Kampen nærmede sig forlænget spilletid, og det lignede en usædvanlig stille aften for den polske talisman Robert Lewandowski, som stadig ikke havde scoret i sine fire kampe mod Wales efter kun at have scoret to mål i sine sidste seks kampe.

Han havde 30 minutter ekstra til at finde en scoring frem, efter at hans skud fra distancen i slutfasen af den ordinære spilletid gik på den forkerte side af stolpen.

Det lykkedes heller ikke at få scoret i den forlængede spilletid, og spillerne humpede derfor trætte ud i straffesparkskonkurrence for at afgøre, hvem der skal mødes med Frankrig, Holland og Østrig i en skræmmende gruppe til EM.

Daniel James var den eneste, der brændte i straffesparkskonkurrencen og Szczęsny kunne derfor sende sit hold til en 11. international turnering i træk.

Flashscore Kampens spiller: Wojciech Szczęsny (Polen)

Ukraine 2-1 Island 

Ukraine startede positivt, men det var alligevel det nordiske hold, der var tættest på at bryde den tidlige dødvande via Jón Dagur Þorsteinsson, hvis dundrende forsøg blev reddet på imponerende vis af Andriy Lunin.

Det var et tegn på, hvad der var i vente, for Island tog føringen i det 30. minut ved Albert Guðmundsson, som lavede et solomål, hvor han rykkede forbi et par forsvarsspillere og sendte en raket afsted fra kanten af feltet og den endte inde bag en hjælpeløs Lunin.

De blå-gule manglede idéer, men det islandske mål så ud til at vække dem til live. Heorhiy Sudakov var tæt på at finde vej til netmaskerne, før han blev afvist af Hákon Valdimarsson, og kun få minutter senere så Roman Yaremchuk ud til at have udlignet, men dommer Clément Turpin annullerede hans scoring efter et VAR-tjek.

Statistik
StatistikFlashscore

På trods af Ukraines lovende offensiv i slutfasen af første halvleg, kunne de ikke omsætte det til en udligning før pausen.

Serhiy Rebrovs hold tog momentum med ind i anden halvleg og skulle kun bruge otte minutter på at udligne takket være Viktor Tsyhankov. Girona-fløjen trak ind i banen fra højre fløj og leverede en flot scoring og holdt liv i Ukraines chancer.

Ukrainerne fortsatte med at presse på efter udligningen, mens Island kæmpede for at komme over midterlinjen.

Det var en ensidig affære i resten af anden halvleg. Island forsøgte simpelthen at holde fast og spille på kontra, og selvom Þorsteinsson var tæt på at score i det 76. minut, så de ud til at være tilfredse med at forsvare sig, mens de ventede på den forlængede spilletid.

Men Mudryk kom igennem for Ukraine og sikrede deres EM 2024-plads med en dramatisk scoring i det 85. minut med et mål uden for feltet - kun hans andet internationale mål.

Island havde i sidste ende intet modsvar, og Ukraine bookede en plads ved sommerens EM-slutrunde, hvor de skal spille i gruppe E sammen med Belgien, Slovakiet og Rumænien. I mellemtiden vil Island helt sikkert flyve hjem skuffede over, at de ikke kunne holde fast i deres tidlige føring, da de går glip af endnu en stor turnering.

Flashscore Kampens spiller: Mykhailo Mudryk (Ukraine)

Sådan ser grupperne ud nu

Tirsdagens playoffkampe betyder, at alle deltagerne nu er fundet til sommeren EM-slutrunde i Tyskland. Georgien, Ukraine og Polen sikrede sig altså de sidste pladser, og de kan se frem til nogle hæsblæsende kampe mod nogle ekstremt svære modstandere.

Georgien havner i Gruppe F, hvor de skal møde Portugal, Tyrkiet og Tjekkiet.

Ukraine lander i Gruppe E, hvor de brager sammen med Belgien, Rumænien og Slovakiet.

Polen får deres sag for, når de tørner sammen med Holland, Østrig og Frankrig i Gruppe D.