Begmand i Belfast: Danmark afslutter EM-kval med nederlag efter ny Schmeichel-blunder

O'Riley fik debut i selveste trøje nummer 10
O'Riley fik debut i selveste trøje nummer 10Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Danmark sov måske lidt for trygt inden kampen mod Nordirland i Belfast, vel vidende, at deres plads ved EM-slutrunden var sikret på forhånd. Det gav træner Kasper Hjulmand gode muligheder for at få set nogle af de yngre spillere an.

Det udnyttede han til fulde ved at give syv nye spillere chancen i forhold til kampen mod Slovenien. Blandt andet fik Celtics med rette meget omtalte Matt O'Riley endelig sin debut på seniorlandsholdet, med udgangspunkt i den centrale midtbane.

Projektet blev ikke nogen større succes, der endte i en fortjent sejr til Nordirland med 2-0.

Startopstillingerne
StartopstillingerneFlashscore

Det var også de nordirske værter, der var ved at få en chokstart, da Dion Charles gled igennem i Danmarks venstreside.  Han passerede fra en spids vinkel Schmeichel, men bolden ramte indersiden af stolpen og gik i spil igen.

Herfra satte Danmark sig fuldt ud på spillet, og de dominerede resten af halvlegen, uden dog at kunne score, trods en række flotte opspil fra de nye spillere, der spillede med kvikke kombinationer.

Efter pausen fortsatte Kasper Hjulmand med de samme 11, og igen var Nordirland farligst efter få minutter.

Eoin Toal stod nærmest blank til hovedstød efter et indlæg fra Jamal Lewis, men han headede snært forbi stolpen.

Efter knap en time måtte det næsten ske. Nordirland scorede fladt på et tørt hug fra Isaac Price ved nærmeste opstander efter et smukt sammenhængende opspil af Shea Charles.

Men som det var tilfældet mod Slovenien i Parken i fredags, så så Kasper Schmeichel langt fra sagesløs ud i situationen.

Det nordirske publikum var både talstærkt og ligeglade med Schmeichels eventuelle skyld i målet, for nu var de foran.

Både Pierre-Emile Højbjerg, Thomas Delaney og Jannik Vestergaard kom på banen kort efter i et forsøg på at vende kampen.

Det hjalp ikke på produktet. Chancerne blev kun halve, og i stedet fordoblede Dion Charles føringen for værterne.

Han skulle blot trille bolden over stregen efter Conir McMenamin havde kørt rundt med Joachim Andersen.

Danmark forsøgte et utal af høje bolde frem mod slutningen, men nordirerne afværgede dygtigt det noget tynde pres ,og dermed slutter en blandet omgang EM-kvalifikation fra danskernes side med et nederlag efter en meget bleg indsats.

Men dog med en førsteplads i puljen at lune sig på.

Der skal bare væsentligt mere til, hvis det samme skal være en mulighed til EM, uanset de kommende modstandere.