Sensationshold fra tredjebedste række fortsætter fremfærd i fransk pokalturnering

Det er tilsyneladende svært at stoppe den lille klub Rouen i den franske pokalturnering. Torsdag gik det ud over MonacoLOU BENOIST/AFP
Monaco er meget overraskende ude af den franske pokalturnering Coupe de France efter et nederlag til upåagtede Rouen.

Det lignede på papiret en ren walkover for det franske tophold Monaco, der i torsdagens pokalkamp skulle møde Rouen i ottendedelsfinalen i Coupe de France.

Rouen har til dagligt hjemme i den tredjebedste række i Frankrig, hvor de frister en tilværelse som et bundsolidt midterhold. Der var derfor ikke mange, der spåede dem en chance i kampen mod Monaco.

Alt startede da også efter planen for holdet fra fyrstendømmet, da Folarin Balogun bragte Monaco foran med 1-0 på straffespark efter 35 minutters spil. Herefter tænkte man, at det ville knække moralen hos den lavere rangerende klub, men tværtimod.

Allerede inden pausen fik Rouen udlignet til 1-1 og bragte spænding tilbage i opgøret.

Efter pausen fortsatte spændingen. Monaco var klart mest på bolden, men begge hold kom frem til chancer og havde også muligheden for at bringe sig foran.

Det lykkedes dog ikke, og da der ikke bruget forlænget spilletid på det stadie af den franske pokalturnering, skulle kampen afgøres i en straffesparkskonkurrence.

Her viste hjemmeholdet fra Rouen overraskende kølighed og overskud. Samtlige Rouen-spillere scorede, men det blev Rouens målmand, Leonard Aggoune, der blev den store helt med to straffesparksredninger.

Efterfølgende eksploderede stemningen på Stade Robert Diochon i Rouen, hele holdet jublede, mens tilskuerne var i ekstase.

Det var ikke det første hold fra Ligue 1, som Rouen har slået ud. I runden før Monaco-kampen havde Rouen også slået Toulouse.

Hele to sensationelle sejre i denne sæson. I kvartfinalen møder de på papiret en mere overkommelig modstander, da de brager sammen med Valenciennes fra Ligue 2.