Vanvidsafslutning i Manchester og brændt straffe sikrer tre point til United mod FCK

Maguire fejrer sin heltescoring
Maguire fejrer sin heltescoringAFP
Det første af to opgør i rap i Champions League mellem FCK og det engelske storhold blev tirsdag aften spillet på Old Trafford. Kampen blev afviklet i skyggen af legenden Bobby Charlton, der døde i den forgangne uge. Og den kom United bedst ud af med en smal sejr på 1-0.

På forhånd var der selvfølgelig med ekstra spænding set frem til mødet med Manchester-klubbens to danskere, Rasmus Højlund og Christian Eriksen.

Det var dog kun Højlund, der som forventet begyndte på banen, mens  Sergio Reguilon var tilbage for United på venstre back, hvor han fik fornøjelsen af Elias Achouri over for sig.

Achouri markerede sig allerede efter et par minutter, da han tvang André Onana til at bokse bolden til hjørne.

Startopstillingerne
StartopstillingerneFlashscore

Den just afdøde legende Bobby Charlton blev hyldet behørigt med sækkepibe og kransenedlæggelse inden startfløjt.

Charlton blev selvfølgelig hyldet behørigt
Charlton blev selvfølgelig hyldet behørigtAFP

Men FCK lagde klart bedst fra land på trods af den andægtige stemning på Old Trafford og Diogo Goncalves skød, kort efter Achouris aktion, bolden på stolpen i fri position efter en kvik kontra. Old Trafford blev dermed hurtigt noget tavst, inden de første piftekoncerter meldte sig.

De Røde Djævles spil hang slet ikke sammen, og Achouri boltrede sig livligt.

Efter lidt over et kvarter var Rasmus Højlund dog for første gang livlig, da han efter flot forarbejde af Marcus Rashford tordnede bolden over FCKs mål, på hvad der ellers ville have været en flot kopi af hans scoring mod San Marino forleden.

Det ændrede ikke på at FCK havde et klart bedre xG end værterne efter tyve minutter, hvor de havde fået sendt fem afslutninger i Uniteds retning, mens United havde haft to, og kun et enkelt inden for rammen.

United begyndte nu trods alt at komme ind i opgøret, hvor de små, svære detaljer virkede bedre, men de store chancer lod vente på sig mod et koncentreret FCK-hold, samtidig med at hjemmeholdet var tydeligt nervøse ved Achouris blotte tilstedeværelse.

Efter 37 minutter var FCKs tuneser igen ude på løjer, da han dansede på tværs af Uniteds felt og derefter sendte en glimrende afslutning lige uden for målet. Her var en mand, der begik sig vel på den største scene.

Dommeren var tilsyneladende træt af kampens forløb, da han valgte at fløjte til pause med knap tyve sekunder igen på stadionuret. Men FCK havde grund til at være stolte af sig selv .

Erik ten Hags udvalgte, knap så meget. Der var dermed lagt op til aktion fra hollænderens side under pauseteen.

Det skete på bedste vis med danske briller, da Christian Eriksen erstattede en helt anonym Sofyan Amrabat. Dermed var der pludselig en smuk, fynsk duel på midten mellem de to barndomsvenner Rasmus Falk og Eriksen, der aldrig havde mødtes som modstandere før.

Det ændrede ikke på kampbilledet. Efter endnu en hurtig FCK-kontra holdt kun en forrygende redning fra Onana Lukas Lerager fra at tordne københavnerne foran, og på det følgende hjørne brændte det også på i den røde ende.

Nu begyndte danskerne i rødt dog at røre på sig.  Rasmus Højlund lavede et fikst oplæg til Eriksen i feltet, og den slags chancer plejer han egentlig at score på.

Men Kamil Grabara hev en feberredning frem til at afvise playmakeren fra Middelfart. Nu var der skub i både lægterne og United, der spillede med mere gnist.

Eriksen trådte således i karakter med det samme og fordelte bolden roligt på midten.

En aflevering fra ham sendte Rashford alene mod mål,men han var heldigvis for FCK offside, da Grabara nedlagde ham hårdt i situationen.

Ellers var situationen pludseligt blevet meget sværere for gæsterne.

Efter 66 minutter var Garnacho, der var kommet ind i stedet for en anonym Antony, alene igennem med Grabara, men polakken var igen på forkant med situationen og pillede nemt bolden fra ham, mens Højlund hovedrystende så til.

Efter 71 minutter scorede United dog ret meget ud af det blå. Ingen andre end den ekstremt udskældte Harry Maguire havde listet sig frem og fik serveret et smukt indlæg fra Eriksen, som han forvaltede sikkert og med den velvoksne pande sendte i modsatte hjørne af Grabara.

Maguires første mål siden sæsonen 21/22, og sikke et tidspunkt. Og i høj grad på grund af ten Hags tidligere håndlanger i Ajax, Christian Eriksen.

Nu var FCK på sidstepladsen, mens United var tilbage i kampen om de sjove pladser i gruppen.

En dobbeltchance til United var kort efter ved at fordoble føringen og lukke kampen, men Løverne holdt vand lidt endnu.

Efter 85 minutter blev Anthony Martial sendt på banen i stedet for Højlund, mens værterne så tilfredse ud, og gæsterne noget trætte.

I allersidste minut begik Scott McTominay straffe, men i mangel af udskiftede Diogo Goncalves samt Victor Claesson blev Jordan Larssons lidt tynde forsøg  flot reddet af Onana, og dermed hentede United tre hårdt indtjente point på en for dem meget symbolsk aften.

Til gengæld er FC København med 0-1 resultatet nu strandet i bunden af Gruppe A med blot et point efter tre kampe.