ten Hag inden Manchester United-FC København: "Højlund er topmotiveret"

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

ten Hag inden Manchester United-FC København: "Højlund er topmotiveret"

Erik ten Hag på pressemødet
Erik ten Hag på pressemødetCarl Recine/Reuters/Ritzau Scanpix
Tirsdagens Champions League-kamp mellem Manchester United og FC København har kolossal betydning for holdenes situation i gruppen.

Men for United-angriberen Rasmus Højlund, der står over for sin tidligere klub, kan den ikke undgå at være ekstra særlig. Det fastslår Uniteds manager, Erik ten Hag, på mandagens pressemøde.

"Man ved, det er en speciel kamp for ham. Han voksede op i den klub, og han vil være yderst motiveret. Det er op til mig, holdet og ham at kanalisere det i den rigtige retning, så der er den rette balance", siger han.

Rasmus Højlund har scoret tre gange i Champions League. Særligt i nederlaget på 2-3 til Galatasaray viste han sine evner med to mål, men danskeren har stadig sin første fuldtræffer til gode i Premier League.

Ifølge Erik ten Hag gælder det om at have tålmodighed med landsholdsangriberen.

"Først og fremmest skal vi arbejde på vores rutiner. Han har ikke været her så længe. Han missede optakten til sæsonen og de første fire kampe. Han har givet holdet meget, fra han kom til".

"Med rutinen bliver kombinationerne og samarbejdet bedre. Det vil give ham mere tid, så han kan træffe bedre beslutninger og score mål".

"Han er altid i scoringsposition, og når vi gør, hvad vi skal som hold, vil han altid være i scoringsposition. Det gælder også Marcus Rashford. Så handler det om at gøre det færdigt", siger han.

Højlund har længe været en fast del af startopstillingen modsat landsmanden Christian Eriksen, som ikke er startet inde i en klubkamp siden midten af september.

Men den hollandske chef hæfter sig ved, at fynboen stadig spiller en stor rolle, når han kommer ind.

"Han er en del af alle kampene, og man kan se, hvor stor betydning han har for holdet. Han kreerer og er en god spiller. Han er meget vigtig for holdet".

"Vi har mange gode spillere. Vi har ikke kun 11 spillere. Vi har en trup med intern konkurrence. Vi har ikke så mange bagved, men på midtbanen har vi stor konkurrence".

Mandagens pressemøde blev indledt med et minuts stilhed for United-koryfæet Sir Bobby Charlton, der døde i sidste uge.

Selv om englænderen ikke længere er i live, fylder han meget i klubben.

"Bobby var en legende, en gigant. Ikke kun for Manchester United, men for fodbold. Hans eftermæle er hans standarder. De høje standarder, vi skal leve efter hver dag", siger Erik ten Hag.