Van Gaal afviser at blive brandslukker i Ajax: "Mit helbred kommer først"

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Van Gaal afviser at blive brandslukker i Ajax: "Mit helbred kommer først"

Van Gaal vil ikke være klubtræner igen.
Van Gaal vil ikke være klubtræner igen.Profimedia
Der er kaotiske tilstande i Ajax netop nu, hvor skandalerne står i kø. I går blev opgøret mod ærkerivalerne fra Feyenoord afbrudt efter optøjer på tilskuerrækkerne efter 70 minutters spil, og derudover tikkede nyheden ind om, at Sven Mislintat nu er tidligere sportsdirektør i den hollandske storklub.

Lige nu ligger Amsterdam-klubben blot på 14. pladsen og har kun fået fem point i de første fire kampe. En høst langt under normalen for Ajax, der har vundet det hollandske mesterskab. Men Mislintats afløser bliver ikke Ajax-koryfæeet Louis van Gaal, der ellers er blevet nævnt som en mulig afløser for fyrede Mislintat.

"Flere forsøg på at genskabe den brede opbakning har ikke ført til det ønskede resultat. Det fører til uro i og omkring klubben, også på grund af de skuffende resultater," sagde Ajax' midlertidige direktør Jan van Halst i en udtalelse til klubbens hjemmeside. Og en bred opbakning vil den ikoniske van Gaal helt sikkert kunne sørge for som lokal Amsterdam-drenge, men det vil ikke komme til at ske.

"Mit helbred kommer i første række," siger van Gaal ifølge flere, hollandske medier. Han har tidligere fået konstateret prostatakræft, og selvom han er i bedring, og ifølge mange medier var i spil til jobbet som tysk landstræner, så er et job i en klub for meget for den 72-årige. 

"Jeg er ikke længere i stand til at være manager for en klub. Med et land afhænger det af mange faktorer, men en klub vil være for meget for mig," uddyber han.

Van Gaal vandt Champions League med Ajax i 1995 og trænede klubben i 281 kampe mellem 1991 og 1997. Fra november 2003 til slutningen af oktober 2004 var van Gaal også teknisk direktør i klubben.