Thomas Enevoldsen retter hård kritik mod AaBs rekruttering: "Noget har været galt"

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Thomas Enevoldsen retter hård kritik mod AaBs rekruttering: "Noget har været galt"

Thomas Enevoldsen jubler over en scoring i 2014.
Thomas Enevoldsen jubler over en scoring i 2014.Profimedia
At AaB er ude i tovene, kan ingen være i tvivl om. En veritabel svingdør på cheftrænerposten samt en overhængende nedrykningsfare gør ondt på nordjyderne. Flashscore har snakket med Thomas Enevoldsen, der over to omgange spillede tæt ved 200 kampe for AaB, samt var en del af truppen, der vandt DM guld i 2008.

“Som tidligere spiller og som en der er født, opvokset og nu bosiddende i Aalborg, så gør det ondt at se AaB ligge dernede. Ingen tvivl om det”, siger Enevoldsen, der på ingen måde ser AaB som et hold, der skal ligge i 1. division.

Selvom Enevoldsen ikke længere er aktiv, har han ikke lagt sin kærlighed til hverken fodbold eller AaB på hylden.

“Mit forhold til AaB er at jeg er fan og følger det tæt”, siger Enevoldsen, der gennem sin virksomhed også er sponsor for hjerteklubben. Derudover er hans lillebror, Simon Enevoldsen, fysioterapeut for AaBs førstehold.

Henover foråret offentliggjorde AaB, at der er nyt ejerskab på Hornevej. Sporene fra andre klubber skræmmer, men Enevoldsen mener at der er grund til optimisme i Aalborg.

“Det nye ejerskab har jo kendt til situationen med potentiel nedrykning, inden de gik ind i det. De virker som et godt ejerskab med blikket rettet på hele klubben og ikke kun førsteholdet”, udtaler Enevoldsen og gør opmærksom på, at Bernhard Peters, der er en del af SSE22 som ejerskabet kalder sig, var med til at bygge et succesfuldt akademi op i den tyske klub Hoffenheim.

For Enevoldsen handler det lige så meget om at kunne følge med de andre Superligaklubber i forhold til økonomi: “Nu er det nordjyske sponsormarked nok støvsuget, så vil man følge med, bliver man nødt til det”, siger Enevoldsen, der også glæder sig over nye lokale investorer, der har smidt penge i klubben.

Når snakken falder på den nuværende stilling med AaB som nr. 12 ud af 12 hold i Superligaen, er Thomas Enevoldsen klar i mælet.

“De spillere, der er blevet hentet udefra, har ikke præsteret godt nok. Det, du henter udefra, skal være profiler, og hvis ikke de er det, så kan du lige så godt spare de penge. Ved mesterskabet i 2008 havde vi mindst en udlænding som profil i hver kæde, og det er ikke tilfældet i dag".

Derudover bider Enevoldsen også mærke i en anden detalje, som handler mere om de indre linjer.

“Man må sige, at der har været noget galt på ungdomsholdene, der har rodet rundt i bunden de sidste par år”, siger Enevoldsen og glæder sig over, at en kapacitet som Jacob Larsen igen er at finde i AaB, denne gang som akademichef. 

“Konkurrencen er blevet så stor på ungdomsniveau i forhold til rekruttering af spillere og der skal AaB være skarpere. AaB skal ikke hente reserver fra andre klubber, men være bedre til selv at producere talenter”, afslutter Enevoldsen, der naturligvis håber på miraklet, der vil være ensbetydende med en overlevelse for AaB.

Udover AaB har Thomas Enevoldsen spillet i Belgien og Holland for klubberne Groningen, Mechelen og NAC Breda. Efter det andet ophold i AaB bød det på ophold hos flere klubber i USA, kun afbrudt af et kort intermezzo i Hobro.

Enevoldsen har spillet seks kampe i Champions League for AaB og har spillet 11 landskampe for Danmark med et mål til følge.