Super-subben AC blev dansk matchvinder for Barcelona med fødselsdagsmål i Paris

AC fejrer sit lynmål efter netop at være kommet på banen.
AC fejrer sit lynmål efter netop at være kommet på banen.AFP
Der var tale om et opgør mellem to af fodboldverdenens giganter, da PSG onsdag aften tog mod FC Barcelona i den første af de to holds indbyrdes kvartfinaler i Champions League. Mange havde skruet forventningerne op efter de særdeles underholdende og ikke mindst målrige kampe tirsdag.

Og på et festklædt Parc de Princes blev forventningerne i hvert fald opfyldt, trods en skygge over kampen i form af en terrortrussel, der havde medført et ganske massivt sikkerhedsopbud på og omkring stadion.

For heldigvis viste den største fare for pariserne sig at komme i form af en netop indskiftet, dansk gut fra Lillerød. Det var nemlig 28 års-fødselaren Andreas Christensen, der efter 76 minutter sendte bolden i mål til 3-2 for Barcelona med en blanding af skulderen og hovedet efter et hjørnespark.

Forinden havde brasilianske Raphinha med to scoringer gjort sit for at gøre kampen på Parc de Princes til en festdag for Blaugrana

Raphinha fejrer sit mål nummer to
Raphinha fejrer sit mål nummer toAFP

PSG havde ellers vendt bøtten med to hurtige scoringer efter pausen, der bragte værterne på 2-1. Men først føromtalte Raphinha og altså siden danske Christensen bragte Barcelona på kurs mod en enormt vigtig sejr i den første af to kvartfinaler.

Han nåede også at tilrane sig et gult kort i slutfasen, som giver ham karantæne i returkampen, men det overskygger trods alt næppe glæden over at have afgørende indflydelse i så stor en kamp som opgøret unægteligt var.

Returopgøret spilles den 16.april på Estadio Olimpico i Barcelona.

KampstatistikOpta by Stats Perform

Raphinha bragte Barcelona foran 1-0 efter 37 minutter, da bolden lidt tilfældigt havnede for fødderne af brasilianeren efter endnu et fejlslagent indgreb af Donnarumma.

Raphinha, der tidligere i halvlegen havde haft et godt skudforsøg, udnyttede, at den italienske PSG-keeper var væk fra sit mål og sparkede bolden højt i nettet.

Det var Raphinhas første scoring i Champions League efter ti kampe i turneringen uden et mål.

I starten af anden halvleg blev der vendt rundt på opgøret efter to mål på tre minutter.

Den tidligere Barcelona-spiller Ousmane Dembélé, som nu spiller for PSG, hamrede en løs bold op i nettaget og udlignede til 1-1 efter 48 minutter.

Tre minutter senere gjorde PSG-midtbanespilleren Vitinha det til 2-1 efter et oplæg fra Fabián Ruiz.

Barcelona-spillerne virkede rystede i denne fase, og det kunne være gået endnu mere galt kort efter.

Den indskiftede PSG-kantspiller Bradley Barcola kom fri i feltet, men skudforsøget blev verfet på overliggeren af Barcelona-keeper Marc-Andre ter Stegen.

PSG fik dog ikke for alvor udnyttet sit kortvarige momentum, og i stedet fandt Barcelona tilbage til første halvlegs kontrol over kampen.

Ydermere havde Barcelona-træner Xavi Hernandez held og dygtighed med sine indskiftninger.

Xavi foretog et par rokeringer efter lidt over en time, og Barcelona fik udlignet til 2-2 minuttet efter.

Efter 62 minutter fandt indskiftede Pedri med en perfekt aflevering Raphinha, som sparkede til bolden i luften og passerede en forstenet Donnarumma.

Dembele havde en god mulighed for også at blive dobbelt målscorer, men franskmanden ramte ydersiden af stolpen.

I stedet tog en dansker rampelyset på sin fødselsdag.