Super Cup-optakt: Sevilla drømmer om at stoppe stimen af finalenederlag mod City

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Super Cup-optakt: Sevilla drømmer om at stoppe stimen af finalenederlag mod City

Mendlibar skal forsøge at få skovlen under Guardiola
Mendlibar skal forsøge at få skovlen under GuardiolaPhoto by Louisa GOULIAMAKI / AFP
Kongerne af Europa skal kåres onsdag aften på Georgios Karaiskakis Stadium i Athen-forstaden Piraeus. Manchester City deltager for første gang mens Sevilla har spillet prestige-opgøret seks gange tidligere. De seneste fem er tabt så spanierne er revanchelystne.

Champions League-vinderne fra Manchester City kan føje endnu en titel til samlingen, mens Sevilla som regerende Europa League-vindere, vil forsøge at hævde den mindre af de to europæiske turneringer.

Form og indbyrdes opgør

I sagens natur spiller de hold ikke mod hinanden hver sæson. Tilfældet vil, at de mødte hinanden i gruppespillet i Champions League i sidste sæson. Her blev det til to relativt klare sejre til englænderne, hvilket det også blev i 2015, som var sidste gang holdene var i gruppe sammen i europæisk regi.

De seneste indbyrdes opgør
De seneste indbyrdes opgørFlashscore

Både Manchester City og Sevilla tog hul på deres hjemlige turnering i den forgangne weekend. Pep Guardiolas udvalgte havde intet besvær med nyoprykkede Burnley og vandt sikkert med 3-0 på Turf Moor. Malurten i det bæger, blev en langvarig skade til holdet offensive omdrejningspunkt, Kevin De Bruyne.

Sevilla havde i deres sæsonpremiere besøg af Valencia, som i sidste sæson flirtede med nedrykningsstregen. På et sent sejrsmål endte Valencia med at stjæle alle tre point med hjem i bussen, og dermed ikke den bedste optakt for Jose Luis Mendilibars mandskab.

Det siger aktørerne

Manchester Citys Rodri om modstanderen

Rodri til www.uefa.com
Rodri til www.uefa.comPhoto by JUSTIN TALLIS / AFP

Sevillas Nemanja Gudelj og betydningen af de to indbyrdes kampe i sidste sæson

Nemanja Gudelj til www.uefa.com
Nemanja Gudelj til www.uefa.comProfimedia

Hold øje med disse

Julian Alvarez havde det svært i sidste sæson, men er kommet godt fra land i den nye. I hvert fald har den argentinske angriber fået fuld tid i både Community Shields-kampen samt kampen mod Burnley, hvor Alvarez lagde op til scoringen til 2-0.

Han er hurtig på fødderne og har en evne til at udnytte de relativt få chancer han får for at vise sig frem. På trods af en birolle i Manchester Citys frontkæde i sidste sæson, blev det til ni mål for den 23-årige argentinske landsholdsspiller.

Sevillas farligste offensive kort hedder Youssef En Nesyri. Den 26-årige marokkaner kender vejen til målet, og var også manden bag Sevillas enlige scoring i åbneren mod Valencia. Han er svær at tøjle for selv de bedste forsvarere i verden, med hans opportunistiske spillestil.

Trupnyt

Kevin De Bruyne blev skadet mod Burnley. En skade der eftersigende skulle holde ham ude af spillet i flere måneder. I tillæg er Bernardo Silva, og stopperen Ruben Dias fraværende med skader.

På positiv siden skulle John Stones være tilbage i kamptruppen, men det kunne godt ligne at han starter på bænken.

Hos Sevilla er Tanguy Nianzou ude og det samme er hans kollega i det centrale forsvar, brasilianeren Marcao 

Kampen kan følges direkte i Flashscores Match Centre.