Schjelderup fik CL-debut, da Inter i uafgjort målfest mod Benfica fik semifinale-billet

Inter
InterProfimedia
Inter er klar til semifinalerne i Champions League, hvor de skal møde AC Milan, efter at de sikrede sig en fortjent 3-2 sejr hjemme over Benfica i returmødet fra den første kamp i Lissabon, som italienerne også havde vundet 2-0. FC Nordsjællands tidligere norske midtbane-dirigent Andreas Schjelderup blev kort før tid skiftet ind til sin Champions League debut.

Efter 2-0 skuffelsen på hjemmebane var Benfica, der dermed led deres første Champions League nederlag mod Inter i denne sæson, pine og død tvunget fremad fra start i returkampen på San Siro.

Men Inter var fra start lige så gode som i den første kamp til at lukke rummene ned, og efter 13 minutter blev portugisernes offensive indstilling straffet prompte, da de kom i to-mands undertal på kanten af deres felt, og det benyttede Nicolo Barella til efter en sparke-finte at skrue bolden op i det fjerneste målhjørne uden chance for Odysseas Vlachodimos i portugisernes mål.

Inter´s pres-spil var orkestreret centimeter-præcist og organiseret perfekt for at sætte en stopper for Benfica´s teknisk elegante og mobile pasnings-spil, der slet ikke kom til sin ret over for et robust italiensk mandskab, der viste al den stabilitet og koncentration, som de har manglet i den hjemlige Serie A.

Inter-Benfica
Inter-BenficaOpta by Stats Perform

Samtidigt havde de portugisiske gæster generelt for mange berøringer på bolden og det skabte tilsammen et scenarie, hvor Benfica blev meget sjældne gæster foran Inter’s mål.

Men ud af intet formåede portugiserne alligevel at slå igen efter 38 minutter, da Inter’s offside-fælde slog fejl, hvilket gav Rafa Silva chancen for at slå et et perfekt indlæg ind i feltet, hvor den norske angriber Fredrik Aursnes headede bolden fantastisk i nettet bagved Andre Onana.

Udligningen gav pludselig portugiserne blod på tanden, og de kom ud til 2. halvled med større tro på tingene og burde nok have haft et straffespark efter 52 minutter, da det så ud som om Lautaro Martinez fjernede støttebenet under Aursnes i straffesparksfeltet, men dommerens fløjte forblev tavs.

Holdopstillinger
HoldopstillingerOpta by Stats Perform

Men Benfica har aldrig været i en Champions League semifinale, og det er der nok en grund til for det kræver, at man slår til, når chancen byder sig. Det gjorde i stedet Inter efter 65 minutter da Federico Dimarco fandt Martinez helt åben i det lille felt og argentineren dirigerede elegant bolden op i nettaget til en ny Inter-føring.

Endnu værre blev det for gæsterne efter 78 minutter, da Dimarco igen var i oplæggerens rolle, da han fandt den indskiftede Joaquin Correa, som tog et hurtigt træk til højre og passerede Vlachodimos med et flot skruet spark.

Tre minutter før tid fik Benfica reduceret, da Antonio Silva headede bolden flot i nettet fra et frispark, og det lykkedes også portugiserne at udligne til 3-3 i en hektisk slutfase, hvor de også fik David Neres udvist. Men det var kun til pynt for resultatet på en aften, hvor Inter´s rutine og kløgt viste sig for stor for gæsterne.