Det bliver svært for Benfica i Milano: Portugiserne har aldrig vundet med to mål i Italien

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Det bliver svært for Benfica i Milano: Portugiserne har aldrig vundet med to mål i Italien
Roger Schmidt skal lægge store planer, hvis det skal lykkes for Benfica at gå videre onsdag aften.
Roger Schmidt skal lægge store planer, hvis det skal lykkes for Benfica at gå videre onsdag aften.
PATRICIA DE MELO MOREIRA/AFP
Det er blevet til hele 15 kampe i det italienske land for Benfica, hvor der både har været gode og dårlige oplevelser. Onsdag skal Benfica dog gøre noget, som de aldrig har gjort før. De skal vinde med to mål.

Den portugisiske storklub har fået fire sejre i 15 europæiske kampe mod italienske hold, men har aldrig vundet med to mål, men det skal de bruge i Milano onsdag aften for at nå semifinalen i Champions League.

Efter sidste uges 2-0-nederlag på hjemmebane mod Inter Milan, venter der nu en stor opgave for Benfica.

Benfica har højst i årenes løb hentet fire smalle sejre på italiensk jord, to gange 1-0 og de to gange 2-1, hvilket har forhindret dem i at kvalificere sig til den første semifinale i den bedste klubturnering siden 1989/1990.

Den første 1-0-sejr på italiensk grund kom mod Juventus, hvor et mål af legenden Eusébio da Silva Ferreira sikrede en plads i Champions Cup-finalen i 1967/68, som Benfica endte med at tabe til Manchester United

I starten af 80’erne hentede Benfica en historisk 2-1-triumf i Rom, som dengang gav adgang kvartfinalen i UEFA Cuppen i 1982/83.

I 1996/97 vandt holdet igen i Italien med 1-0 mod Juventus. Denne gang var resultatet dog ikke nok til at nå semifinalen i Cup Winners' Cup, da det - ligesom i dag - var endt 0-2 i det første opgør.

Benficas fjerde sejr i støvlelandet kom i den igangværende Champions League-sæson med en 2-1 over Juventus. Sejren kom i hus af en scoring af João Mário på straffespark og et David Neves-mål. Det var en vigtig sejr for Benfica på anden spilledag i gruppespillet, og den var med til at give portugiserne førstepladsen i gruppen.

Ud over de to 2-1-sejre scorede Benfica også to gange i hvert af deres to besøg på det legendariske San Paolo, der nu er omdøbt til Stadio Diego Armando Maradona, men det blev til nederlag på henholdsvis 3-2 (2008/09) og 4-2 (2016/2017).

Der blev også scoret mere end to mål i et tidligere opgør mod Inter. I ottendedelsfinalen i UEFA Cuppen 2003/2004, hvor Nuno Gomes scorede to gange for Benfica, men klubben fra Portugal endte stadig med at tabe 4-3 og røg derfor ud.

I 2013/2014 spillede Benfica dog 0-0 i Torino mod Juventus, hvilket gav dem en plads i Europa League-finalen, da Jorge Jesus' hold havde vundet 2-1 på hjemmebane.

Det er Benficas 16. møde med en italiensk klub, det andet mod Inter, i returkampen i Champions League-kvartfinalerne er planlagt til i aften på Stadio Giuseppe Meazza.

Du kan følge kampen her.