Sarri og Bayern-ikon enige: Lazio valgte den forkerte taktik trods sejr

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Sarri og Bayern-ikon enige: Lazio valgte den forkerte taktik trods sejr

Sarri ville gerne have haft et større forspring med til München.
Sarri ville gerne have haft et større forspring med til München.Profimedia
Lazio tog onsdag aften fusen på modstanderen Bayern München, som de tilføjede et nederlag på 0-1 på Stadio Olimpico i den første kamp i Champion League-1/8-finalerne. Sejren blev grundlagt på et straffespark, begået mod Gustav Isaksen, som Ciro Immobile sikkert omsatte og dermed skaffede Lazio et godt udgangspunkt inden returen på Allianz Arena. Men de burde have gået efter mere, mener både Lazio-manager Maurizio Sarri samt Bayern Münchens gamle talisman, Thomas Müller.

Det var ellers langt fra nogen nem kamp for Thomas Tuchel og hans tropper, der meget usædvanligt ikke havde en eneste afslutning inden for rammen mod Lazio trods 17 afslutninger. Maurizio Sarri havde dæmpet sit normale presspil, der ellers ligger ganske højt, for at frustrere Bayern-spillerne, og det virkede åbenlyst efter hensigten. 

Men efter Isaksen både fik skaffet Lazio et straffespark samt Dayot Upamecano et rødt kort, forsømte italienerne at slå et ekstra søm i kisten, således at de kunne få et større forspring med til den på forhånd meget svære udekamp i München.

Statistik
StatistikOpta by Stats Perform

"Jeg er tilfreds med at vi fik en sejr mod et af de allersværeste hold i Europa og verden. Den fik vi gennem hårdt arbejde, dedikation og viljen til at lide på banen," sagde italieneren ifølge Amazon Prime.

"Men de sidste 25 minutter var vi for optagede af at få sejren i land, at få den det sidste stykke overmålstregen, end at gøre vores forspring endnu større, og det ærgrer mig," siger Sarri, der også medgiver, at Tuchel har redskaberne til at få opgøret vendt i returen.

"Tuchel har vundet mange flere trofæer end jeg, så han skal nok vide, hvad der skal gøres," siger Sarri.

Han får opbakning fra modstandernes Thomas Müller, der spillede de første 80 minutter og som tidligere på ugen havde været ude med riven efter sine holdkammerater i kølvandet på Bayerns nederlag til Leverkusen, der giver sidstnævnte et forspring på fem point til de tyske mestre.

"Kampen viste igen vores usikkerhed og vores aktuelle tilstand, selvom det var bedre end sidst. Men min holdning er, at Lazio håndterede deres overtal forkert. De burde have gået efter at score til 2-0. Normalt er det ikke nogen fornøjelse at spille tæt på en halv time i undertal i en Champions League-1/8-finale, men vi fik i det mindste kampen i land uden at inkassere flere mål til sidst. Det håber vi på at kunne straffe om nogle uger," fortæller den tyske angriber ifølge Kicker.

Han afviste også endnu engang at komme med kritik af Thomas Tuchel, under hvem trænersædet er ganske hedt, men insisterede på, at holdet kæmpede for at forbedre tilstanden hver dag, og at man "står sammen i Bayern".