Rodri matchvinder for historiske Manchester City - Inter ydede flot modstand

City løfter trofæet efter en historisk treble
City løfter trofæet efter en historisk treblePhoto by FRANCK FIFE / AFP
Trods et bravt kæmpende Intermandskab, lykkedes det endelig for Manchester City at hjemtage Champions League pokalen. Inter havde de største chancer, men Rodris mål blev afgørende

Forsigtig åbning men City med dominans

De første 10 minutter af finalen forløb ganske som det har været forudsagt af mange eksperter. Manchester City var mest på bolden og Inter var fint tilfredse med at overlade initiativet til englænderne.

Bernardo Silva fik den første reelle mulighed, men portugiseren sparkede over Andre Onanas mål.

Inters offensiv gik igennem venstresiden ved Federico Dimarco, mens hans indlæg manglede den fornødne præcision.

Manchester Citys målmand Ederson smed i to omgange bolden umotiveret væk. Anden gang gav det Inters Nicolo Barella en mulighed, men italieneren overplacerede sin afslutning fra distancen.

Spillet bølgede frem og tilbage og efter Barellas mulighed havde først Erling Haaland og siden Kevin De Bruyne muligheder for City.

Kort efter måtte den belgiske strateg lade sig udskifte med en skade. Ind i stedet for kom Phil Foden, hvilket ikke krævede nogle taktiske justeringer fra Pep Guardiola.

Udskiftningen hjalp dog Inter med at trække tempoet ud af kampen igen. I flere situationer havde italienerne alle 11 spillere på deres bagerste tredjedel af banen.

Stats på første halvleg
Stats på første halvlegOpta by Stats Perform

Inter manglede kynismen

De sidste 45 minutter startede lettere rodet og der virkede som om at kampen var ved at glide den polske dommer, Szymon Marciniak, af hænde.

Inter fik deres største mulighed på endnu en fejl i englændernes. Lautaro Martinez kom helt igennem i en spids vinkel, men i stedet for at søge en holdkammerat, tog argentineren sin egen afslutning, som Ederson fik reddet.

Manchester City fik deres forløsende scoring midtvejs i anden halvleg. På fornemt forarbejde af Bernardo Silva, kunne Rodri sætte bolden i nettet bag en chanceløs Onana.

Det var dog lige ved at blive en kort fornøjelse. Dimarco headede i første omgang på overliggeren og på returen stod Lukaku i vejen for en italiensk udligning.

Inter foretog offensive udskiftninger og inden de for alvor fandt fodfæste, burde Phil Foden have lukket kampen, men en svag afslutning var ikke noget problem for Onana.

Med to minutter tilbage var heldet i allerhøjeste grad med Manchester City. Romelu Lukakus hovedstød fra en helt fri position i det lille felt, ramte skinnebenet på Ederson og efterfølgende fik City clearet.

Det lykkedes ikke for Inter og dermed kunne City juble efter at have vundet Champions League for første gang, efter en 1-0 sejr.