Polsk journalist tror på hjemmesejr inden Legia-FCM: "Heksekedel venter i Warszawa"

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Polsk journalist tror på hjemmesejr inden Legia-FCM: "Heksekedel venter i Warszawa"

De polske fans lod sig både se og høre på MCH Arena.
De polske fans lod sig både se og høre på MCH Arena.Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
FC Midtjylland og Legia Warszawa leverede topunderholdning på heden i den omvendte kamp, der endte 3-3. Inden returopgøret har Flashscore talt med den polske journalist Joachim Lamch, der har et indgående kendskab til Polens mest vindende klub gennem tiderne. Og han har fidus til en kamp, der sagtens kan blive lige så underholdende som den første. For Legia er et hold med både en intens fankultur og intense problemer i defensiven. Dertil er de ejet af en mand, der har formået at fremmedgøre tilhængerne på trods af sportslig succes.

Der har været talt meget om atmosfæren i den polske liga, og Joachim Lamch siger, at man roligt kan regne med et festfyrværkeri på tribunen i den polske hovedstad. Med en fed streg under fyrværkeri.

"Legias fans er kendte for at skabe unikke tifoer, og at fyre en del fyrværkeri af, og det skaber en fantastisk atmosfære på stadion. Mange af tifoerne er patriotiske og refererer til klubbens historie, jubilæer i klubben, men nogle gange også til aktuelle begivenheder. For det meste er de dog ikke rettet mod modstanderne, men bakker op omkring holdet (undtagelserne er kampe mod Lech eller Widzew). Klubben reflekterer meget godt attituden i hovedstaden - de er lidt selvglade og meget stolte af sig selv," siger den polske journalist, dog ikke uden glimt i øjet. 

"Så FC Midtjylland skal regne med en ophedet og højlydt atmosfære, men de vil ikke som sådan være rettet mod dem, med mindre de ikke opfører sig ordentligt!"

Klubejer med anstrengt forhold til klubbens fans

Legias ejer, er en kontroversiel herre i det polske, især blandt klubbens egne fans, og Lamch kan berette om en mand, der er principfast. Så meget, at det har medført store protester blandt tilhængerne.

"Ja, Dariusz Mioduski og hans ledelse af klubben er et emne for en bog, og endda en tyk en af slagsen. Han plejede at være en af de tre hovedaktionærer, men besluttede til sidst at købe sine partneres aktier. Det var kort tid efter, at det var lykkedes Legia at rykke i Champions League for første gang i mange år.

Nu er han som regel stærkt kritiseret af holdets fans, som jævnligt kræver hans afgang og protesterer ved at holde op med at heppe på holdet."

Ejeren er ikke en type, der gerne indrømmer fejl, og ønsker en klar strategi.

"Problemet er, at de strategier ofte har ændret sig, men det skal siges, at Legia sidste sæson og foreløbigt i år har været i rigtig god form. Men tilhængerne er meget krævende, og deres tillid vil kunne for alvor vende tilbage, hvis de går videre i Conference League," fortæller Joachim Lamch.

Hvad angår spillet på banen, så er der enkelte spillere, man skal holde øje med for Legia, selvom nogle selvfølgelig gjorde væsen af sig i Herning. 

"Legias største stjerne lige nu er Josue - kaptajnen og den sande leder, en temperamentsfuld og karakterfuld midtbanespiller fra Portugal.Mange fans håber også på, at sidste sæsons Ekstraklasa-topscorer, Marc Gual, kommer i bedre form. Alle er tilfredse med den tjekkiske angriber Tomas Pekharts gode indstilling. Ernest Muci, en talentfuld spiller fra Albanien, gør et godt stykke arbejde i rollen som joker. Man skal holde øje i aften med fløjspilleren Paweł Wszołek, som driver næsten alle holdets angreb, og er den mest formstærke spiller lige nu. Men hvis du spørger mig om min mening, føler jeg, at Jürgen Elitim kan blive en vigtig figur i aften. Colombianeren spiller bedre og bedre i hver kamp, og hans øjeblik vil snart komme, tror jeg."

Polsk tiltro til midtjysk fiasko

Til sidst kommer han med et bud på kampens forløb på Stadion Wojska Polskiego.

"Resultatet sidst viser selvfølgelig et stort potentiale i angrebet, men også tilsvarende store problemer i forsvaret. Legias træner, Kosta Runjaic, indrømmede på pressekonferencen før kampen, at den vigtigste opgave er at spille meget bedre i forsvaret. Især fordi Midtjylland spiller godt på kontraangreb. Problemet er, at man ikke kan løse det på en uge. Legia har fået en ny forsvarsspiller, Steve Kapuadi, men han er ikke den spiller, der kan lappe alle hullerne.Efter min mening vil Legia mindst lade et mål gå ind, men der vil ikke være lige så mange mål i kampen. Jeg tror maksimalt på tre scoringer og resultatet 2:1 til Legia," slutter den polske sportsjournalist, der dermed lader et varselsskud ryge i retning af Thomas Thomasbergs tropper.

Kampen begynder klokken 21.00 og kan følges på Flashscore!