Optakt: Onsdagens Champions League-semifinale byder på intenst Milano-derby

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Optakt: Onsdagens Champions League-semifinale byder på intenst Milano-derby

Det kommer uden tvivl til at slå gnister, når AC Milan og Inter tørner sammen onsdag.
Det kommer uden tvivl til at slå gnister, når AC Milan og Inter tørner sammen onsdag.Profimedia
Der bliver tryg på i det nordlige Italien, når AC Milan og Inter brager sammen på San Siro i den første semifinalekamp mellem de to klubber.

Champions League-semifinaler er altid dramatiske og spændende, men onsdag får netop sådan en semifinale en ekstra dimension, når lokalrivalerne fra Inter Milan og AC Milan tørner sammen i en direkte duel om en plads i den prestigefyldte finale.

Indbyrdes opgør

De to italienske storhold er vant til at møde hinanden i den italienske Serie A. Det er dog efterhånden længe siden, at de har mødt hinanden i Champions League. Senest det skete var tilbage i 2005, hvor AC Milan gik videre efter en samlet sejr på 5-0.

De to hold ligger også tæt i Serie A i denne sæson, hvor kun to point adskiller AC Milan på femtepladsen og Inter på fjerdepladsen.

Inter har dog haft et fornuftigt tag på Simon Kjær og resten at AC Milan-holdet. Inter har vundet de seneste to indbyrdes opgør, hvoraf det ene var en 3-0-sejr i Super Cup-finalen.

Indbyrdes opgør
Indbyrdes opgørFlashscore

Form

Inter havde en svær periode i hele marts og den første halvdel af april, hvor de spillede ti kampe og kun hentede to sejre. Nu har Inter dog vundet de seneste fem, og de ser uhyggeligt skarpe ud inden opgøret med arvefjenden.

AC Milan er også i fin form og har ikke tabt i de seneste ni kampe. De har dog spillet en del uafgjort, hvilket har betydet, at de ikke længere er en del af top-4 i Serie A.

Kigger man på de seneste fem kampe i Serie A, så er Inter det bedste hold i Italien med 12 point, mens AC Milan er det fjerdebedste med ni point.

AC Milans sejr over Lazio
AC Milans sejr over LazioProfimedia

Kampe i kampen 

Den danske forsvarsspiller Simon Kjær vil formentlig være at finde i AC Milans startopstilling onsdag aften. Danskeren har fået bidt sig fast på holdet efter en skadespause. Sammen med resten af AC Milan-holdet skal han forsøge at holde Inters dygtige angribere fra at score.

Inter vil formentlig stille med Romelu Lukaku og Lautaro Martinez, og det kan meget vel blive en ordentlig mundfuld for AC Milan. Lukaku og Martinez har i de sidste seks kampe scoret ni mål tilsammen.

Derfor bliver kampen i kampen den intense duel mellem Inters angribere og AC Milans forsvarsspillere.

Romelu Lukaku i duel med Simon Kjær
Romelu Lukaku i duel med Simon KjærProfimedia

Skader og karantæner 

AC Milan:

Rafael Leao – tvivlsom

Tommaso Pobega – skade

Inter: 

Dalbert – skade

Milan Skriniar – skade

Robin Gosens – skade

Danilo D’Ambrosio – skade