Hvordan kan Inter slå Manchester City i Champions League-finalen?

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Hvordan kan Inter slå Manchester City i Champions League-finalen?

Træner Simone Inzaghi med Lautaro Martinez.
Træner Simone Inzaghi med Lautaro Martinez.Profimedia
På lørdag finder Champions League-finalen mellem Manchester City og Inter Milan sted på Ataturk Olympic Stadium i Istanbul. Premier League-mestrene er inden for rækkevidde af "The Treble", og ifølge eksperterne lider de ikke af nogen åbenlys svaghed, hvilket gør dem til klare favoritter i kampen. Men det betyder ikke, at Inter ikke kan overraske, især over bare 90 minutter.

Kompakthed. Et ord, der beskriver det nuværende Inter under træner Simone Inzaghi (47). Klubben er på ingen måde en samling af verdens bedste forsvarsspillere, men den valgte taktik gør dem til et meget vanskeligt hold at spille imod og nedbryde.

Nerazzurri vil højst sandsynligt gå ind til kampen i deres traditionelle 3-5-2 (5-3-2) formation, hvor forsvarslinjen endnu en gang opererer i en dyb blok i tæt nærhed af midtbanen. Hvis man for et par år siden havde fortalt nogen, at Hakan Calhanoglu (29) ville være dygtig som dybdeliggende playmaker på banen, og Henrik Mkhitaryan (34) ville excellere som boks-til-boks-midtbanespiller, ville de nok have kigget underligt på dig.

Men Inzaghi har formået at forvandle de engang rent offensive spillere til fodboldspillere, der udfører deres pligter med omhu i et defensivt afstemt system og er nøglen til holdets nuværende succes.

En direkte konsekvens af denne kompakthed er den svært gennemtrængelige midtbane, hvor AC Milan over to kampe end ikke formåede at finde en åbning i semifinalederbyet og med kun henholdsvis 0,54 og 0,66 xG ikke scorede en eneste gang.

Inters kompakthed.
Inters kompakthed.11Hacks

City-manager Pep Guardiola (52) skal derfor først og fremmest finde en måde at overvinde denne forhindring på og få sin målscorer Erling Haaland (22) i spil så meget som muligt. I hvert fald i begyndelsen af finalen vil den sandsynligvis blive spillet på Inters banehalvdel. City skifter fra en 4-2-3-1-formation til en 3-2-4-1, når de er i boldbesiddelse, hvor John Stones (29) rykker ind på midten af banen sammen med Rodri, mens Ilkay Gundogan (32) og Kevin De Bruyne (31) opererer på deres respektive pladser.

Inter vil spille uden bold og vente at se, hvad modstanderne finder på. Både indlæg og omstillinger har i dette års Premier League fungeret virkeligt godt for englænderne i denne sæson. Samtidig har Inter ikke været stærke på netop de defensive dødbolde.

Det er især tydeligt, når de forsvarer hjørnespark, hvor kun syv andre hold i Italien har tilladt flere farlige chancer i gennemsnit pr. hjørnespark.

Dilemma: Dzeko eller Lukaku?

Hvad der bliver endnu mere interessant at se, er, hvad der sker i de øjeblikke, hvor Inter har bolden.

Da Real Madrid forsøgte at spille gennem midten i semifinalen, havde de store problemer med Citys høje pres. Dette skyldtes hovedsageligt Rodri og Stones, som vandt et stort antal bolde. Derfor kan Inter være nødt til at ty til lange afleveringer fra Andre Onana (27), der betragtes som en af de bedste Serie A-målmænd i spillet med fødderne.

Modtageren af hans lange bolde kan være den store angriber Edin Dzeko (37), men at spille sidelæns til begge wing backs eller, nok den mest kreative løsning, til Nicolo Barella (26) er også en mulighed.

Sidstnævnte er, når alt kommer til alt, måske en af de bedste centrale midtbanespillere i verden til at flytte bolden ind i det åbne rum med sine løb. Når han har modtaget bolden, er han i stand til at komme ud af presspillet, bevæge sig langt med kuglen og derefter skabe en farlig målchance med én aflevering.

Inter vil offensivt både søge de lange bolde, men formentlig også forsøge at skabe noget på siderne af City-forsvaret.

Den italienske landsholdsspiller Federico Dimarco er ikke kun i stand til at sende meget præcise indlæg ind i modstandernes felt, men han er også i stand til at trænge ind i feltet og få afsluttet. Han har scoret fire gange i Serie A og venter stadig på sit første mål i Champions League i denne sæson. Løb bag om forsvaret manglede i høj grad i semifinalen for Real, og Inter er nødt til at fokusere på dem.

At spille med ryggen til mål er også en af Romelu Lukakus (29) styrker, hvilket betyder, at City skal holde et godt øje med lange bolde i alle 90 minutter af kampen. I en avanceret datametrik, der vurderer, hvor godt en spiller er i stand til at finde en gunstig position til at tage bolden, er Lukaku blandt de bedste angribere i den italienske Serie A.

Beslutningen om, hvorvidt Dzeko eller Lukaku skal spille fra start, bliver et af Inzaghis største dilemmaer.

Prognoserne giver Manchester City omkring 75% chance for at vinde. I finalekampen er begge hold dog lige langt fra triumf - en enkelt sejr.

Følg finalen med Flashscore.