Hakan Calhanoglu er blevet mere alsidig for Inter og bliver en vigtig mand mod City

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Hakan Calhanoglu er blevet mere alsidig for Inter og bliver en vigtig mand mod City

Hakan Calhanoglu er blevet en vigtig brik på Inters midtbane
Hakan Calhanoglu er blevet en vigtig brik på Inters midtbaneProfimedia
Hakan Calhanoglu (29) står på randen af historie. Hvis Inter får fingrene i en fjerde europæisk pokal, vil han blive den første tyrkiske landsholdsspiller til at vinde Champions League. Finalen finder også sted i den tyrkiske by Istanbul, så det ville være en passende ramme. Men for de italienske giganter er der ingen tvivl om, at de har brug for, at deres midtbanemaestro leverer sit bedste, hvis de vil nedlægge et formidabelt Manchester City-hold, der jagter en historisk triple.

Da Calhanoglu kom til Inter fra bysbørnene AC Milan på en fri transfer, var han en spiller, der havde tendens til at gøre det meste af sit arbejde på den sidste tredjedel. Han befandt sig ofte i playmakerpositionen eller endda på venstre fløj.

Men hans rolle hos Nerazzurri har været anderledes. Han er begyndt at indtage dybere områder på banen, mens han også har forbedret andre facetter af sit spil. Calhanoglu er blevet en mere komplet, allround midtbanespiller under Simone Inzaghi.

Calhanoglu i Inter-træning før finalen
Calhanoglu i Inter-træning før finalenProfimedia

Calhanoglu har kun scoret fire mål og lavet otte assists i alle turneringer i denne sæson, hvilket ikke skiller sig så meget ud. Men når man analyserer hans præstationer, er det vigtigt at se på andre tal end de mest åbenlyse.

Midtbanespilleren har skabt 70 chancer i Serie A, med et gennemsnit på 2,7 pr. kamp - det højeste i Inter. Hans seks assists i ligaen er flere end nogen anden i klubben.

Han er dirigenten i hjertet af deres midtbane og skaber mange muligheder for sine holdkammerater.

Men som tidligere nævnt er han blevet en spiller med flere strenge at spille på. Ingen Inter-midtbanespiller har flere bolderobringer end Calhanoglu i ligaen (25), og han vinder bolden tilbage på midtbanen i gennemsnit 4,2 gange pr. 90 minutter, hvilket er mere end nogen anden på hans hold. Han gør nu en stor indsats i defensiven.

Hans præstation for Inter mod AC Milan i returopgøret i Champions League-semifinalen var helt fantastisk, men den gik under radaren.

Calhanoglus statistik i Inters returkamp i Champions League
Calhanoglus statistik i Inters returkamp i Champions LeagueStatsPerform, Profimedia

Hans 68 boldberøringer, 40 gennemførte afleveringer, otte indlæg på den sidste tredjedel, ni vundne dueller samt de 14 gange, han vandt boldbesiddelsen tilbage, var alle de fleste af en Inter-spiller.

Han scorer måske ikke en masse mål eller gør alle de prangende ting, der holder dig på kanten af sædet, men Calhanoglu er et afgørende tandhjul på Inters midtbane sammen med Nicola Barella. Hvis han spiller en god kamp, plejer Inter at følge trop.

Og mod Manchester City vil de virkelig have brug for, at han spiller en god kamp. Calhanoglu kommer til at stå over for verdens nok bedste midtbane, hvor Kevin De Bruyne, Rodri og Ilkay Gundogan alle er udset til at starte, mens John Stones sandsynligvis rykker ind på midtbanen fra forsvaret.

Det bliver den største kamp i Hakan Calhanoglus karriere, og når han går på banen på Ataturk Olympic Stadium, vil han potentielt være 90 minutter fra at skrive tyrkisk fodboldhistorie.

Følg Champions League-finalen denne lørdag live på Flashscore