Guardiola: Et enkelt Champions League-trofæ er ikke noget særligt

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Guardiola: Et enkelt Champions League-trofæ er ikke noget særligt

Pep Guardiola talte med pressen forud for Man Citys møde med Røde Stjerne på tirsdag.
Pep Guardiola talte med pressen forud for Man Citys møde med Røde Stjerne på tirsdag.AFP
Pep Guardiola siger, at Manchester City ikke har gjort "noget særligt" ved kun at vinde én Champions League, mens mestrene forbereder sig på at forsvare deres titel.

City vandt den største hæder i europæisk klubfodbold for første gang i juni, da de slog Inter Milan 1-0 i finalen i Istanbul og dermed fuldendte en historisk trippel.

Guardiolas mænd, der har vundet alle deres fem Premier League-kampe i denne sæson, møder de tidligere mestre fra Røde Stjerne Beograd på Etihad på tirsdag.

"For vores klub er det utroligt at vinde Champions League," sagde City-chefen til journalister mandag. "Men hvor mange hold har kun vundet én Champions League? En hel del.

"Men der er mange, der har vundet to, tre, fire, fem. Set i perspektiv har vi ikke gjort noget særligt, kun én gang. Før os havde klubben ikke vundet det, og at være en del af det gør mig stolt."

Real Madrid fører med 14 Champions League-titler, efterfulgt af AC Milan med syv. Liverpool og Bayern München har seks hver.

Guardiola sagde, at hans hold måske ville finde det lettere at forsvare deres trofæ end at vinde det for første gang - deres nylige triumf kom efter mange års pinefuld nærved og næsten.

"Det sværeste er at vinde det første," sagde han.

Champions League-finalen i denne sæson bliver afholdt på Wembley, men Guardiola sagde, at det ikke var i hans tanker.

"Det har vi ikke tænkt på," sagde han. "Vi vinder den første. Man er nødt til at tænke på finalen, når man er i kvart- og semifinalen. Den første kamp i disse måneder, det er lang tid. Det er stadig lang, lang, lang tid.

"Lad os prøve at vinde i morgen (mod) et hold, der er så aggressivt og hurtigt oppe foran."

Forsvarsspilleren Kyle Walker, som underskrev en kontraktforlængelse i sidste uge, sagde, at City-spillerne var sultne efter mere succes på trods af at have vundet flere trofæer i de seneste år.

"Det kommer indefra at blive ved," sagde han. "Sulten er helt sikkert stadig til stede i omklædningsrummet fra spillerne og manageren. Han (Guardiola) vil stadig vinde mere, han vil ikke nøjes med andenpladsen, og vi er nødt til at følge i hans fodspor."

City må igen undvære John Stones, Jack Grealish og Mateo Kovacic til kampen mod Røde Stjerne, som vandt det, der dengang hed Den Europæiske Mesterholdsturnering i 1991.