Græsk fodboldfan blev stukket ihjel og 83 er anholdt før CL-kamp i Athen

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Græsk fodboldfan blev stukket ihjel og 83 er anholdt før CL-kamp i Athen

Fodboldfan er død og 83 er anholdt før CL-kamp i Athen
Fodboldfan er død og 83 er anholdt før CL-kamp i AthenProfimedia
Opgøret mellem AEK Athen og Dinamo Zagreb i Champions League-kvalifikationen fik mandag aften en tragisk optakt.

En 22-årig fan af det græske hjemmehold mistede således livet, og seks andre blev såret efter et voldeligt sammenstød omkring Agia Sophia Stadium i udkanten af Athen.

Det meddeler politiet ifølge nyhedsbureauet AFP.

"En alvorlig situation opstod uden for stadion i Nea Filadelfeia. En ung græsk mand blev stukket ihjel, og seks andre sårede personer er på hospitalet", siger politiet.

Politiet tilføjer, at 83 personer blev anholdt for deres involvering i det voldelige sammenstød, og det er langtfra første gang, at græsk fodbold er ramt af en skæbnesvanger hændelse.

Som et resultat af problemerne er maksimumstraffen for involvering i fanvold sat op fra seks måneder til fem år.

I februar 2022 mistede en 19-årig mand livet i Thessaloniki efter et sammenstød mellem fans af lokalrivalerne Aris og Paok.

Syv tiltalte blev kendt skyldige i drabet og idømt livsvarig fængsel. Fem andre fik minimum 19 års fængsel for deres medvirken. Tre personer har mistet livet i Thessaloniki som følge af fodboldvold i løbet af de seneste tre år.

FC København møder tirsdag tjekkiske Sparta Prag i Champions League-kvalifikationen. Den samlede taber af det møde, der afgøres endeligt i Prag i næste uge, går videre til Europa Leagues playoffrunde.

Her venter i så fald den samlede taber af opgøret mellem netop AEK Athen og Dinamo Zagreb.