Georgisk magiker skal få napolitanere på ret køl: Kan Napoli overvinde efterslæb?

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Georgisk magiker skal få napolitanere på ret køl: Kan Napoli overvinde efterslæb?

Khvicha Kvaratskhelia har tryllebundet Napoli siden ankomsten i sommer, men han og Napoli er nede med et mål før andet opgør mod Milan.
Khvicha Kvaratskhelia har tryllebundet Napoli siden ankomsten i sommer, men han og Napoli er nede med et mål før andet opgør mod Milan.Gabriel Bouys/AFP
Tirsdag aften tørner SSC Napoli og AC Milan sammen i et rent italienske Champions League-kvartfinaleopgør. Milaneserne har en etmålsføring med fra San Siro, men i tirsdagens opgør er hjemmeholdets nigerianske bomber Victor Osimhen igen klar til at drive gæk med forsvaret med sin georgisk makker Khvicha Kvaratskhelia.

SSC Napoli har været i en klasse for sig i Italiens bedste fodboldrække i denne sæson, og det syditalienske mandskab fører Serie A med hele 14 point med blot otte spillerunder tilbage. Også i Champions League har det set godt ud for Luciano Spallettis mandskab, men i de seneste uger, har syditalienerne flere gange fået ørerne i maskinen.

Siden nytår har Napoli således kun tabt fem gange, men tre af disse nederlag er altså kommet i holdets seneste 10 kampe, og to af dem er sågar kommet mod AC Milan, der lige netop er modstanderne i Champions League kvartfinalen, hvor der tirsdag spilles andet opgør.

Det første opgør endte med en snæver milanesisk sejr hjemme på San Siro, og tirsdag aften skal Stefano Piolis tropper altså forsøge at holdet forspringet på Stadio Diego Armando Maradona, hvor georgiske Khvicha Kvaratskhelia skal forsøge at få Napoli på ret kurs.

Netop Kvaratskhelia er blevet døbt ’Kvaradona’ af de napolitanske tilhængere, for den georgisk magiker har i den grad taget både Serie A, Napoli og resten af fodbold-Europa med storm efter sit skifte til Napoli i sommer.

Aftenens kamp spilles på Stadio Diego Armando Maradona.
Aftenens kamp spilles på Stadio Diego Armando Maradona.Opta by Statsperform, foto af Gabriel Bouys/AFP

Og når de to italienske mandskaber går på grønsværen tirsdag aften, så har Kvaratskhelia igen sin bedste angrebsmakker med, når nigerianske Victor Osimhen vender tilbage fra en skadesperiode, men til gengæld må Spalletti se bort fra to andre profiler i form af den camerounske midtbaneprofil André-Frank Zambo Anguissa og den sydkoreanske midtstopper Kim Min-Jae, der begge har karantæne.

Gæsterne fra Milan kommer til gengæld til opgøret med nærmest fuldt holdkort, og der er således chancer for, at det bliver med dansk islæt i startopstillingen, da Simon Kjær i de seneste to indbyrdes møder, der altså begge er endt med Milan-sejr, har været med fra start.

Selvom udeholdet altså går ind til kampen med en etmålsføring, vil det være en overraskelse, hvis milaneserne kommer videre til semifinalerne, for i holdets seneste otte kampe er det altså kun to gange, pudsigt nok som bekendt begge mod Napoli, blevet til sejre.

Bookmakerne har da også Napoli som favorit til at komme videre, og det vil i så fald være Napolis suverænt bedste Champions League-præstation i historien, da ottendedelsfinalen indtil denne sæson var det bedste, den syditalienske klub nogensinde havde opnået. Anderledes er historien altså i Milan, der syv gange har vundet den fineste klubturnering i Europa.

Kampen sparkes i gang klokken 21 og kan naturligvis følges live her på Flashscore.