Gamle spøgelser rumsterer i Dortmund hvor både økonomien og trænerens job kan være på spil

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Gamle spøgelser rumsterer i Dortmund hvor både økonomien og trænerens job kan være på spil

Forhåndsvisning af Champions League: Edin Terzic vil nå kvartfinalen med BVB mod Eindhoven.
Forhåndsvisning af Champions League: Edin Terzic vil nå kvartfinalen med BVB mod Eindhoven.AFP
Borussia Dortmund kæmper for at blive i Champions League - både i onsdagens ottendedelsfinalen mod PSV Eindhoven, men også i de kommende uger i Bundesligaen. Den tyske storklub har ikke kun prestige på spil, men også mange millioner.

For Edin Terzic handler det ydermere om at sikre sit job efter sæsonafslutningen, i en direkte duel mod en af sine forgængere.

"Vi har en stor mulighed og vil investere alt i den. Vores sæson er langt fra slut", siger Dortmund-træneren forud for ottendedelsfinalernes returkamp mod PSV Eindhoven onsdag.

Med en sejr ville træneren give klubbens ledelse et stærkt argument for at lade ham beholde jobbet. Spøgelserne omkring trænerfyringerne lever i bedste velgående i Dortmund, hvor Terzic blot kan spørge sin modpart hos modpart hosv PSV. Peter Bosz, som måtte forlade Dortmund i 2017 efter mindre end seks måneder i sort og gult.

Terzic og hans hold er begyndt at finde stabilitet, men skal kæmpe sig gennem Bundesligaen mod nogle meget stærke modstandere for at kunne præsentere sig på den store fodboldscene i 2024/25.

"Det er en finalekamp. Holdet har bragt sig mere og mere i en situation, der giver os mulighed for at vinde kampe som denne. Vi er fuldt ud i stand til at slå et stærkt Eindhoven-hold", siger sportsdirektør Sebastian Kehl utvetydigt, selvom 1-1 i Eindhoven for tre uger siden efterlader alt åbent.

At nå kvartfinalen for første gang i tre år ville ikke kun give økonomisk sikkerhed (omkring 80 millioner kroner i bonus), men også en massiv medvind i de kommende uger, som næppe kunne blive sværere. Dortmund skal møde FC Bayern og Leipzig, med hjemmekampe mod Bayer Leverkusen og VfB Stuttgart er på programmet ind i mellem. Forspringet til RB Leipzig og femtepladsen er blot et enkelt point.

Pudsigt nok kan Dortmund give sig selv en hjælpende hånd. At slutte blandt de otte bedste i Champions League, kan også forbedre Tysklands position på UEFA's rangliste - to af de fire ekstra startpladser til næste sæson vil gå til de ligaer, der har klaret sig bedst i europæiske turneringer i denne sæson.

Hvis Bundesligaen er en af de ligaer, vil femtepladsen også føre til Champions League. Det ville være enormt vigtigt for Dortmund og for Terzic, fordi det internt ses som en fiasko at gå glip af kvalifikationen igen.

Det faktum, at Jadon Sancho endelig kom i gang i 2-1 sejren mod Werder Bremen, giver grund til optimisme.

"Målet vil give ham et boost. Vi har brug for ham. Både onsdag og de næste par uger", lyder det fra Kehl.

Felix Nmecha kan også blive en faktor i det andet opgør med den tidligere Dortmund-træner Peter Bosz, efter flere måneders skadesfravær. Også Mats Hummels forventes tilbage, og erstatter Nico Schlotterbeck, som har karantæne efter et gult kort.

"Felix er en energibombe. Han udstråler glæde og lyst," siger Terzic begejstret.

Niklas Süle har allerede udstukket vejen til finalen på Wembley, og har pririteringerne helt på plads.

"Champions League-ottendedelsfinalen. Der er ikke meget, der er større end det. Bortset fra kvartfinalerne, semifinalerne og finalen", lyder det fra midtstopperen.

Inden opgøret har Dortmund stadig spørgsmålstegn ved Julian Ryerson. Den 26-årige højreback gik glip af træningen tirsdag eftermiddag på grund af en hudinfektion.

Sandsynlige holdopstillinger:

Borussia Dortmund (4-2-3-1): Kobel - Ryerson, Süle, Hummels, Maatsen - Sabitzer, Can - Malen, Brandt, Sancho - Füllkrug

PSV Eindhoven (4-3-3): Benitez - Teze, Ramalho, Boscagli, Dest - Schouten, Tillman, Veerman - Lozano, Bakayoko - de Jong

 

Kampen kan følges direkte i Flashscores Match Centre.