Enorm interesse om Klaksvik: Vi har haft henvendelser fra både Asien og Sydamerika

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Enorm interesse om Klaksvik: Vi har haft henvendelser fra både Asien og Sydamerika

Klaksvik er i gang med at skrive fodboldhistorie
Klaksvik er i gang med at skrive fodboldhistorieProfimedia
Den færøske fodboldverden er på den anden ende i disse dage, mens Klaksviks fejrer internationale triumfer. Klubbens presseansvarlige bekræfter til Flashscore, at presseafdelingen har haft ekstraordinært travlt den sidste tid efter de store europæiske resultater.

Stemningen på Færøerne er da også noget anderledes end den plejer at være siger Solby Christiansdottir, presseansvarlig i Klaksvik, i et interview med Flashscore.

”Selvom jeg er i Molde lige nu, så er det strømmet ind med lykønksninger og beskeder om at alle er blå og hvide (Klaksvik farver red.) i aften. Der er spænding over det hele derhjemme”.

Kendskabet til fodbold på Færøerne har haft en voldsom opadgående kurve. Klubber som Ferencvaros i Ungarn og Häcken i Sverige, ved udmærket godt hvem Klaksvik fra Færøerne er. De er begge blevet slået ud af den færøske klub.

Kendskabet til Klaksvik stopper dog ikke kun ved klubbens modstandere. Det er et verdensomspændende fænomen.

”Interessen er naturligvis størst fra de europæiske medier, men det stopper ikke der. Vi har haft henvendelser fra Kina og Indien og så har brasilianske medier også skrevet om os”, siger Christiansdottir.

Miniputterne fra ø-riget i Atlanterhavet, står tirsdag aften i 3. kvalifikationsrunde mod Molde fra Norge. Efter at have elimineret førnævnte Ferencvaros og Häcken, vandt Klaksvik også det første opgør mod Molde med 2-1.

Målscorerne i den første kamp
Målscorerne i den første kampFlashscore

Med andre ord, hvis Klaksviks kan undgå at tabe tirsdagens kamp i Norge, så er færingerne blot en enkelt runde fra Champions League-deltagelse. Uagtet udfaldet, er Klaksvik sikret gruppespilsdeltagelse i en europæisk turnering.

”Vi befinder os i en surrealistisk situation. Vi har da et forsigtigt håb om at klare den mod Molde. Det vil være helt vildt at stå i en play-off runde til Champions League. Der er dog også en ekstrem realisme omkring det hele på Færøerne. Der er en følelse af at vi intet har at tabe. Selv Conference League er jo helt vildt”, lyder det fra Christiansdottir.

En deltagelse i Conference League vil sikre Klaksvik en indtægt på minimum 20 mio. kroner. Til sammenligning er klubbens årlige budget på 6,5 mio. kroner.

Det giver dog ingen grund til overvejelser om forbrugsfest i Klaksvik, lyder det fra Christiansdottir.

”Nu må vi se hvor mange penge det bliver, men vi har et akademi forbedres og generelt en klub der skal fremtidssikres. Der er ingen konkrete planer om at smide penge efter spillertruppen. De fleste i vores trup har arbejde eller studerer ved siden af deres fodbold”.

Solby Christiansdottir fortæller også at pengene skal gå til mere jordnære ting, især omkring hjemmebanen i Klaksvik.

”Der skal også laves nogle forbedringer på stadion, for at gøre oplevelsen bedre for vores tilskuere. Helt lavpraktisk trænger vi eksempelvis til et nyt lydanlæg”, siger Christiansdottir om klubbens normale hjemmebane i Klaksvik, der kan huse 1.500 tilskuere.

Kampen mod Molde og resterende kampe i europæisk regi, vil blive spillet på Tórsvøllur i Torshavn, som også er Færøernes nationalstadion. 

Den samlede vinder af opgøret mellem Molde og Klaksvik, skal møde den samlede vinder af dysten mellem Galatasaray og Olimpija Ljubljana. Tyrkerne, der har danske Victor Nelsson i truppen, fører 3-0 inden returopgøret i Istanbul

Du kan følge returkampen mellem Molde og Klaksvik i Flashscores Match Centre.