Barcelona klar til CL-kvartfinalerne efter dobbelte lynscoringer i første halvleg

Fermin Lopez' 1-0 mål bliver hyldet
Fermin Lopez' 1-0 mål bliver hyldet AFP
Barcelona tog tirsdag aften mod Napoli i den afgørende kamp om at nå kvartfinalerne i Champions League. Efter 1-1 i første kamp stod alting helt åbent. To hurtige scoringer i træk satte dem dog i førersædet efter bare et kvarter, og med en 3-1 sejr og dermed 4-2 samlet er den afgående Xavis mandskab dermed klar til kvartfinalerne. Jesper Lindstrøm formøblede en stor chance for en udligning ved stillingen 2-1 til Barcelona.

En hæsblæsende start på første halvleg resulterede i en føring på 2-0 til Barcelona efter to scoringer på to minutter af unge Fermin Lopez' og Joao Cancelo.

Andreas Christensen var igen blandt de første elleve hos Blaugrana, men blev ved stillingen  skiftet ud efter en times spil efter at have tildraget sig et gult kort.

Efter en halv time reducerede Amir Rrhamani for napolitanerne og bragte spændingen tilbage i opgøret.

I anden halvleg pressede gæsterne på for en forløsende udligning, men de havde overmåde svært ved at skabe større chancer mod catalanerne.

Jesper Lindstrøm kom på banen efter lidt over en time i forsøget på at ændre det billede for Napoli.

Han kom i menneskehænder over for verdensklassebacken Cancelo, men formåede alligevel at brænde en kæmpe hovedstødschance og dermed en udligning, da han i fri position headede helt forbi målet.

Lewandowskis scoring
Lewandowskis scoringAFP/ Opta by Stats Perform

I stedet for at finde den udligning lukkede den polske målmaskine Robert Lewandowski efter smukt Barca-opspil reelt opgøret med en indersidescoring til slutresultatet 3-1 efter 83 minutter og sendte dermed Barcelona et skridt nærmere en sidste triumf til træner Xavi, der som bekendt stopper efter sæsonen.

Set over alle 90 minutter var Barcelonas sejr fortjent. Holdet skabte de fleste og de største chancer, men havde til tider problemer med at være overbevisende i forsvarsspillet i den anden ende.

Andreas Christensen startede inde på Barcelonas defensive midtbane, og han satte et begrænset aftryk i den time, han fik på banen.

Christensens kamp kunne være blevet noget kortere, for lige efter Barcelonas 2-0-mål lavede han en grim stempling på Stanislav Lobotka, men allernådigst slap danskeren med et gult kort. Advarslen var formentlig en medvirkende årsag til, at han tidligt fik fyraften.

Starten på opgøret var med tung Barcelona-dominans, og særligt den unge midtbanespiller Fermin Lopez boltrede sig. Det var også ham, der åbnede målscoringen efter et kvarters spil, da han satte indersiden på et oplæg fra Raphinha.

To minutter senere øgede Barcelona til 2-0 på et forrygende kontraangreb. Raphinha hakkede bolden på indersiden af stolpen, og Joao Cancelo fulgte op og scorede på returen.

Efter en halv time reducerede Napoli. Matteo Politano brød igennem på siden og sendte bolden skråt bagud til Amir Rrahmani, der omsatte chancen til mål.

Siden var Napoli også tæt på at udligne, mens Barcelona ligeså ihærdigt jagtede mål i den anden ende.

Midtvejs i anden halvleg blev Jesper Lindstrøm sendt på banen i jagten på en udligning, og han endte med at gøre sig uheldigt bemærket med ti minutter tilbage af den ordinære spilletid.

Lindstrøm var listet om bagest i feltet og kunne ugeneret gå frem og møde bolden med pandebrasken efter et indlæg.

Fra sin position nær mål var det allertiders chance, men Lindstrøm headede lige forbi stolpen og græmmede sig.

Tre minutter senere kunne Robert Lewandowski putte bolden i mål i den anden ende, og så var kampen lukket.