Barcelona forlænger med vidunder: Kontrakt på rekordfløj frem til 2026

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Barcelona forlænger med vidunder: Kontrakt på rekordfløj frem til 2026

Som U17-landholdsspiller brændte Lamine Yamal ofte banen af. I 10 kampe blev det til otte mål. Nu er det på serniorniveau, at 16-årige Yamal tryller.
Som U17-landholdsspiller brændte Lamine Yamal ofte banen af. I 10 kampe blev det til otte mål. Nu er det på serniorniveau, at 16-årige Yamal tryller.Pau Barrena/AFP
Lamine Yamal har taget FC Barcelona og La Liga med storm, og nu har den catalanske storklub sikret sig højrekantens ydelser på grønsværen frem til sommeren 2026.

Han fyldte først 16 år i midten af juli, men allerede nu har Lamine Yamal gjort sig bemærket på et af verdens største fodboldhold. Således har den spanske kantspiller på kort tid spillet sig ind i varmen hos cheftræner Xavi i FC Barcelona, og nu har den spanske storklub sørget for, at Yamal ikke lige foreløbig går nogle vegne. 

Således har Joan Laporta og Co. sikret sig teenagerens signatur på en ny kontrakt, der løber frem til sommeren 2026, hvor Lamine Yamal såmænd fortsat vil være teenager. 

Allerede i seneste sæson fik Yamal sine første minutter på førsteholdet i Barcelona, da han i april blev skiftet ind i stedet for en anden teenager, holdkammerat Gavi, i en 4-0-sejr over Real Betis. Her blev Yamal den yngste spiller i klubbens historie med en alder på blot 15 år, ni måneder og 16 dage. 

Og siden har højrekanten med det giftige venstreben og den fantastisk dribleteknik kun lagt på. Siden sommerpausen, hvor Barcelona blandt andet vinkede farvel til franske Ousmane Dembélé, en af de åbenlyse konkurrenter i kampen om spilletid på højrekanten i Barcelona, har Yamal optrådt ni gange for Xavis mandskab. 

Selvom det endnu ikke er blevet til mål, har Yamal gjort sig positivt bemærket i adskillige kampe, og teenageren har da også noteret sig et oplæg, ligesom fløjspilleren forleden fremtvang det selvmål, der gav Barcelona tre point mod Sevilla FC. Til gengæld er der allerede kommet hul på målscoringskontoen for det spanske landshold, hvor Yamal ligeledes allerede har fået debut. 

I starten af september fik Yamal således sin landsholdsdebut på Luis de la Fuentes spanske landshold, og allerede i debutkampen blev det til et mål, da Spanien nedsablede Georgien med 7-1. Her blev Yamal både den yngste spiller og målscorer i det spanske landsholds historie, en rekord han snuppede fra føromtalte holdkammerat, Gavi. 

For sine præstationer i august blev Yamal da også belønnet med prisen som månedens U23-spiller i La Liga, da prisen for første gang nogensinde blev uddelt i den bedste spanske fodboldrække. 

Onsdag kan Yamal fejre sin kontraktforlængelse, når FC Barcelona på udebane møder FC Porto i Champions League, og måske kan den spanske teenager, der har marokkanske og ækvatorialguineanske rødder, få hul på scoringsbylden lige netop her.