Arteta: Arsenal drømmer om Champions League-sejr på Wembley

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Arteta: Arsenal drømmer om Champions League-sejr på Wembley

Arsenals spanske manager Mikel Arteta taler til en pressekonference forud for deres ottendedelsfinale i UEFA Champions League mod Porto.
Arsenals spanske manager Mikel Arteta taler til en pressekonference forud for deres ottendedelsfinale i UEFA Champions League mod Porto.AFP
Mikel Arteta siger, at drømmen om, at Arsenal vinder klubbens første Champions League nogensinde på Wembley, er i hans spilleres tanker, når de vender tilbage til knockout-fasen i Porto.

The Gunners har ikke nået ottendedelsfinalerne i Champions League i syv år og nåede sidst kvartfinalerne tilbage i 2010.

Men de er i topform og har scoret 21 mål i fem Premier League-sejre, siden de vendte tilbage fra en to ugers vinterpause i sidste måned.

Og der er en ekstra gulerod for Champions League-succes i denne sæson, hvor finalen finder sted i deres hjemby London på Wembley.

"Det ville være utroligt at have den følelse at løfte pokalen i London den 1. juni,"  sagde Arteta på pressemødet før kampen i det nordlige Portugal.

"Det er i vores tanker, og det er en drøm, men der er mange ting, man skal gøre sig fortjent til før det, og i morgen (onsdag, red.) har vi en stor udfordring foran os."

Artetas hold mangler Champions League-erfaring, men spanieren sagde, at de har troen på, at de kan blande sig med Europas bedste.

"Det er dejligt, at vi har gjort os fortjent til at være her. Det er syv år siden, vi har været til denne slags kampe, og 14 år siden, vi har været i stand til at gå videre til næste fase," tilføjede Arteta.

"Det er udfordringen, det er det, der ligger foran os, og vi er virkelig spændte på at møde den og gå efter den med fuld tro.

"Det er sandt, at vi ikke har erfaringen, sådan er det - 95 procent af spillerne har ikke spillet i denne turnering (før denne sæson).

"De har aldrig spillet i ottendedelsfinalerne, det har jeg heller ikke (som træner), men vi har så meget entusiasme og energi, og vi er villige til at bevise, at vi er gode nok og gerne vil være med.

"Det er vores ønske og den passion, vi vil spille kampen med i morgen (onsdag, red)."