AGF-sportsdirektør før Brügge-brag: ""Umuligt at vide hvor vi står"

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

AGF-sportsdirektør før Brügge-brag: ""Umuligt at vide hvor vi står"

AGF-sportsdirektør før Brügge-brag: ""Umuligt at vide hvor vi står"
AGF-sportsdirektør før Brügge-brag: ""Umuligt at vide hvor vi står"Profimedia
De seneste tre gange superligaklubben AGF har spillet i Europa, er aarhusianerne blevet sendt ud af Dila Gori, Mura og Larne.

Torsdag aften tager AGF så hul på en ny europæisk sæson, når Club Brugge venter i Conference League-kvalifikationen.

Sportsdirektør Stig Inge Bjørnebye medgiver, at AGF kommer på en svær opgave, men han er overbevist om, at klubben er bedre rustet til en europæisk udfordring nu, end da holdet for to år siden floppede og tabte til de nordirske deltidsproffer fra Larne.

"Jeg synes, vi er bedre rustede, og vi er bedre forberedte, end da vi senest spillede i Europa, men vi møder også en væsentligt stærkere modstander", siger Bjørnebye.

"Det er umuligt at vide præcis, hvor vi står før mødet med Brugge, for AGF har jo ikke så meget erfaring i at spille europæiske kampe, men det vil vi gerne have."

Nordmanden har selv spillet europæiske kampe som aktiv, og han var sportsdirektør i Rosenborg, da den norske klub stadig gjorde sig gældende uden for landets grænser.

Han peger på europæisk erfaring som en altoverskyggende faktor for succes. På det parameter halter AGF gevaldigt efter Club Brugge.

Belgierne har spillet i Champions League i tre af de seneste fire sæsoner og var for bare fem måneder siden i Champions League-ottendedelsfinalen.

Efter tre belgiske mesterskaber i træk blev Andreas Skov Olsens klub blot nummer fire i den forgangne sæson i Belgien, og derfor står den nu på AGF i stedet for Manchester City eller PSG.

"Europæiske kampe har højere niveau og er en stor udfordring, næsten uanset hvem man møder. I Superligaen mødes vi fire gange om året, så vi kender holdene, spillerne og stadionerne godt, mens vi ude i Europa møder helt andre hold og omgivelser."

"Det er en svær mental opgave at kunne håndtere den forandring, og man skal også kunne forstå, at det handler om at vinde over to kampe. Det kræver en ekstrem koncentration, for fejl bliver straffet hårdere i europæisk fodbold", siger Bjørnebye.

Brugge er bookmakernes klare favorit til avancement, men AGF må ikke se på kampene som en umulig opgave, understreger sportsdirektøren.

"Hvis vi tænker på den måde, så har vi tabt på forhånd. Hvis skandinaviske hold skal komme ind i europæiske gruppespil, så skal man slå rigtig gode hold undervejs, men det er helt håbløst, hvis indstillingen er, at de andre hold er bedre."

"Det skal være en motivation at slå et godt hold, og alle skal tro, at det er muligt at vinde, hvis man skal have en chance. Og selvfølgelig er det muligt at vinde samlet", siger Bjørnebye.

Kampen mellem Club Brugge og AGF begynder torsdag klokken 20.