Tennisbolde og chokolademønter væltede ind: Nu straffes Bundesliga-klubber for protester

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Tennisbolde og chokolademønter væltede ind: Nu straffes Bundesliga-klubber for protester

Tennisbolde, chokoladetaler og co: DFB uddeler de første bøder for fanprotester
Tennisbolde, chokoladetaler og co: DFB uddeler de første bøder for fanprotesterProfimedia
Det tyske fodboldforbund (DFB) har uddelt de første bøder i kølvandet på de fanprotester, der førte til flere kampafbrydelser i begyndelsen af året. Adskillige klubledere havde ellers tidligere krævet immunitet mod retsforfølgelse for de i sidste ende vellykkede fanprotester mod en investors indtræden i den tyske fodboldliga (DFL).

Bayern skal betale 40.000 euro, fordi fans kastede forskellige genstande især guldmønter på banen under hjemmekampene mod Werder Bremen og Borussia Mönchengladbach straffes for at fans har kastede tennisbolde ind under kampen mod VfL Bochum og dermed fremkaldte afbrød kampen. 

Freiburg skal betale tre bøder på i alt 30.000 euro for lignende hændelser, Werder Bremen 10.000 euro og anden divisionsklubben Holstein Kiel 5.000 euro.

Ifølge en pressemeddelelse fra DFB var kontrolkomitéen "blevet enige om en standardiseret tilgang til behandlingen af kampforsinkelser, som også støttes af DFB's eksekutivkomité".

De indsamlingsvillige tog ting med væk fra banen.
De indsamlingsvillige tog ting med væk fra banen.Profimedia

Afbrydelsernes længde er afgørende

Bundesliga-klubberne skal generelt betale mellem €10.000 og €50.000 afhængigt af afbrydelsens længde. Straffen for klubberne i anden division er mellem 5.000 og 30.000 euro, mens klubberne i tredje division skal betale mellem 2.500 og 15.000 euro. Hvis kastene ikke resulterede i, at kampen blev afbrudt, vil DFB's sportsdomstol kræve et engangsbeløb på 5000 euro (Bundesliga), 2500 euro (2. division) og 1250 euro (3. division).

Kontrolkomitéen taler om "moderate bøder". Derudover er der i hvert tilfælde inkluderet en "strafnedsættelse" på omkring en tredjedel af det krævede beløb, som klubberne kan bruge til dialog med deres fans.

"Der er ikke noget galt med fredelig protest. Men genstande, der flyver ind på banen, kan udgøre en fare for folk, der befinder sig derinde, og afbrydelser er en hindring for, at kampen kan forløbe gnidningsløst. Sanktioner vil derfor blive anvendt som sædvanligt", siger kontrolkomitéens formand Anton Nachreiner.