Raphael Guerreiro skifter til Bayern på fri transfer efter syv år i Dortmund

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Raphael Guerreiro skifter til Bayern på fri transfer efter syv år i Dortmund

Guerreiro er ankommet til Bayern München
Guerreiro er ankommet til Bayern MünchenFCBayern.com
Bayern München har skrevet kontrakt med Borussia Dortmunds venstreback Raphael Guerreiro (29) på en fri transfer, meddelte den bayerske klub fredag.

Guerreiro kommer til Bayern efter syv sæsoner i Dortmund, hvor den portugisiske landsholdsspiller vandt to tyske pokalturneringer. Hans aftale med de tyske mestre løber frem til 2026.

Guerreiro, der vandt EM i 2016 med Portugal, bliver i Bayern genforenet med manager Thomas Tuchel, som hentede forsvarsspilleren til Dortmund, da han var manager for klubben.

"Da opkaldet kom fra FC Bayern, blev min beslutning taget hurtigt. Det er en ære for mig at spille for denne store klub, og jeg sætter også stor pris på Thomas Tuchel fra vores tid sammen i Dortmund," siger forsvarsspilleren i en udtalelse.

"Jeg er en spiller, der altid gerne vil have bolden - det handler om at dominere spillet, og jeg vil gerne skabe chancer.

"Jeg vil gøre alt for at vinde så mange titler som muligt. Det er FC Bayerns filosofi."

Guerreiro kan også bruges på midtbanen, hvor han var en stor kreativ faktor i den sidste del af sæsonen for Dortmund.

Guerreiro lavede 12 assists i ligaen i denne sæson, foruden fire mål.

"Raphael Guerreiro har været en af de bedste og mest konstante spillere i Bundesligaen i årevis," siger Bayerns CEO Jan-Christian Dreesen.

Bayern vandt Bundesliga-titlen i 2022-23 på bedre målforskel end Dortmund efter et sindsoprivende kapløb om titlen. Det var deres 11. ligatitel i træk.

Flere spillere har skiftet fra Dortmund til Bayern i løbet af det seneste årti, bl.a. Robert Lewandowski og Mario Gotze.

Forsvarsspilleren Mats Hummels var den seneste spiller, der skiftede i 2016, inden han vendte tilbage til Dortmund i 2019.

Guerreiro er Bayerns anden signing denne sommer efter midtbanespilleren Konrad Laimer fra RB Leipzig, som også ankom på en fri transfer.