Inden Bundesliga-brag: Tysk trænerlegende tror på Leverkusen-triumf

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Inden Bundesliga-brag: Tysk trænerlegende tror på Leverkusen-triumf

Klaus Toppmöller i spidsen for Leverkusen i 2002.
Klaus Toppmöller i spidsen for Leverkusen i 2002.Profimedia
"Jeg har sjældent set et så boldsikkert, aggressivt, hurtigtspillende og taktisk skolet mandskab". Der lander flotte ord for fødderne af Xabi Alonso og hans Leverkusen-mandskab inden den potentielt sæsonafgørende kamp mod Bayern München lørdag aften.

Afsenderen er den tidligere træner for blandt andet "Werkself", som Leverkusen kærligt kaldes, Klaus Toppmöller.

I aften får Bundesligaens førerhold besøg af de forsvarende mestre fra Bayern München, og Toppmöller har stor tiltro til, at Leverkusen kan holde stand og i sidste ende snuppe mesterskabet for første gang i klubbens historie.

"Alt virker perfekt indstuderet, både defensivt og offensivt, og jeg bliver begejstret, hver gang, jeg ser dem spille," siger den 72-årige i et interview med tyske Kicker forud for kampen.

Den tyske eks-træner var bagmanden, da Leverkusen nåede Champions League-finalen i 2002, såvel som at de blev nummer to i både ligaen og DFB-pokalen, og han er ikke i tvivl om, at manden på bænken har haft en helt afgørende betydning for, at Leverkusen i øjeblikket står særdeles stærkt i billedet, når det gælder den kommende mesterskabstitel.

"Allerede som spiller var Xabi Alonso et utroligt taktisk begavet talent. Han gjorde intuitivt alting korrekt. Den slags kan man mærke fra en trænerbænk," siger Toppmöller, der mener, at der sjældent har været en bedre mulighed for at få slettet øgenavnet "Vizekusen", som holdet har tildraget sig på baggrund af deres mange andenpladser i den bedste, tyske række. 

De har således måttet tage til takke med at være næstbedst fem gange siden deres oprykning i 1979, men aldrig taget "salatskålen", som vindertrofæet Meisterschale kærligt kaldes med sig hjem. 

Det har Bayern München derimod gjort hele 32 gange.

Og Toppmöller er ikke ligefrem der, hvor han vil afskrive Bayerns chancer.

"Alle deres kampe har ikke været lige overbevisende, men selv med en lidt smal trup og en del skader har de formået at holde sig på andenpladsen, og Thomas Tuchel har vist både i PSG og i Chelsea, at han kan vinde titler," slutter den tidligere træner, hvis søn, Dino, for tiden er træner for et andet Bundesliga-mandskab, nemlig Eintracht Frankfurt.

H2H
H2HFlashscore

"I sidste ende kan ligaen bare være stolt over at huse sådan en kamp med to hold, der begge vil gå benhårdt efter sejren, og som uden tvivl vil blive en underholdende omgang."

Bundesligabraget fløjtes i gang kl. 18.30 og kan naturligvis følges via Flashscore.