Dortmund kollapser mod Svenssons Mainz: Bayern er mester for 11.gang i træk

Dortmund kollapser mod Svenssons Mainz: Bayern München mester for 11.gang i trækProfimedia
Dortmund har fået sig et nyt lokaltraume efter de kun kunne spille 2-2 hjemme modMainz efter en chokerende første halvleg, hvor de kom bagud med 0-2. Trods et sandt stormløb i anden halvleg fik de kun skaffet et enkelt point, og dermed er Bayern München atter engang tyske mestre. Marcus Ingvardsen fik den sidste halve time på banen.

Opdateret med højdepunkter fra kampene

Se højdepunkter fra FC Köln - Bayern

Se højdepunkter fra Dortmund - Mainz

Et festklædt Dortmund havde lagt an til den helt store fejring, men allerede efter et kvarter blev ballonen på Signal Iduna Park punkteret, da norske Andreas Hanche-Olsen snød en slumrende Emre Can ved forreste stolpe og headede en føring ind.

Kort efter fik Dortmund tilkendt spillets største chance, da et VAR-tjek medførte et straffespark, som Sebastian Haller skulle sparke. Det gjorde han dog ganske elendigt, og det sløje spark blev nemt pillet af Finn Dahmen.

Kort efter var der appeller for endnu et straffe, men det blev hurtigt afvist af VAR-vognen. I stedet blev stemningen endnu mere gravkammeragtig, da en storspillende Karim Onisiwo fordoblede føringen til Mainz, der intet havde at spille for.

Det hang slet ikke sammen for Dortmund og især Julian Brandt kunne ikke sætte to fødder rigtigt. Stillingen holdt til pausen, og da Bayern samtidig var foran, så festen ud til at være slut, inden den var begyndt i Ruhr-byen.

Målløse Dortmund-spillere
Målløse Dortmund-spillereWolfgang Rattay/Reuters/Ritzau Scanpix

Gigantisk gult tryk efter pausen

Efter ti minutter af anden halvleg sparkede Onisiwo bolden på ydersiden af stolpen, og havde dermed nær lukket opgøret. Kort efter var Haller endnu engang skurk, da han uforståeligt ramte forbi bolden nærmest på målstregen.

Giovanni Reyna, Youssoufa Moukoko og bare 17-årige Julien Duranville kom på banen for at vende opgøret, og det hjalp noget. Reyna var særdeles udfordrende, og endnu en dribletur fra ham fik bolden sat op for Julen Guerrero, der reducerede via stolpen. Nu væltede det med chancer, og Dortmunds talisman Marco Reus, der jagtede sit første mesterskab, skulle have udlignet med hovedet, men satte den over.

Fiaskoen er total for Dortmund
Fiaskoen er total for DortmundProfimedia

Dortmund jagtede og jagtede, selvom de fik at vide med ti minutter igen, at FC Köln havde udlignet, fortsatte de med at angribe Mainz-målet, men det førte for det meste ud i ingenting.

Sebastian Haller fik sat bolden i mål i overtiden, men det blev korrekt annulleret for offside.

Til aller, allersidst fik Niklas Süle udlignet, men det var alt sammen "viel zu spät" for Dortmund. Kampen endte 2-2.

Da Bayern samtidig vandt med 2-1 i Köln, er Dortmunds totale kollaps en realitet, og humøret i Ruhr-byen må være mere sort, end da kulproduktionen var på sit højeste i distriktet.