Bundesliga-oprykkere stopper harmløse Dortmunds stime med stærk defensiv

Stærkt Heidenheim-hold sikrer point på Dortmunds besøg
Stærkt Heidenheim-hold sikrer point på Dortmunds besøgProfimedia
Efter en stime på tre sejre formåede Edin Terzic's tropper fredag aften ikke at nedbryde bolværket mod et formstærkt og defensivt velorganiseret Heidenheim-mandskab.

Borussia Dortmund formåede endnu engang ikke at vinde mod 1. FC Heidenheim og tabte point i Bundesligaen for første gang i år. Efter tre sejre i træk fik et stærkt amputeret Dortmund-hold kun 0-0 hos nyoprykkerne fredag aften og tabte et skridt i kampen om en Champions League-plads.

Træner Edin Terzics mandskab missede dermed muligheden for at rykke op på tredjepladsen i tabellen. Efter det overraskende uafgjorte resultat på 2-2 i det første opgør i begyndelsen af september, viste Heidenheim sig endnu en gang at være en svær modstander for harmløse Dortmund og forlængede deres egen stime til imponerende syv kampe uden nederlag.

Terzic havde advaret sit hold om en "svær" opgave - og måtte endnu engang undvære adskillige spillere. Som mod Bochum manglede Gregor Kobel, Julian Brandt og Marco Reus i Dortmund-truppen, mens Jadon Sancho også var udelukket på grund af muskulære problemer.

Tæt på debut

Dortmund havde svært ved at komme ind i kampen. På trods af meget boldbesiddelse manglede BVB idéer i angrebet mod et defensivt velorganiseret hjemmehold,  der viste deres sædvanlige mod og aggressivitet, og var tæt på at tage føringen.

Efter en slem fejl af Salih Özcan fik Tim Kleindienst (14) bolden i Dortmunds straffesparksfelt, men skød forbi det halvtomme mål. Gæsterne lod ofte Heidenheim spille sig frem til kanten af feltet uden noget synderligt pres på boldholderen, men nyoprykkerne manglede for ofte præcision i afslutningerne.

Donyell Malen udnyttede Dortmunds første reelle chance til at bringe gæsterne foran efter 26 minutter. Men hollænderen var offside, og videodommeren annullerede målet i en første halvleg, hvor ingen af holdene formåede for alvor at skabe uro i modstandernes forsvar.

Dortmund forsøgte synligt at tage kontrol over kampen efter pausen, men trods af, at hjemmeholdet kom under et tungt pres formåede de stadig at holde Dortmund fra fadet og sikre sig mindst et point.