Bayer Leverkusen slår Union Berlin og Rønnow og er tilbage på Bundesligatoppen

Leverkusen-spillere fejrer mål
Leverkusen-spillere fejrer mål AFP
Bayer Leverkusens sensationelle ubesejrede sæsonstart fortsatte, da de besejrede Union Berlin med 4-0 på BayArena. Xabi Alonsos mænd vendte tilbage til Bundesligaens top, da Unions elendige stime uden sejr blev forlænget til 14 kampe.

Die Werkself havde ifølge Alonso været "heldige" med at slå Qarabag i midtugen, men deres fremragende kvalitet betød, at det ikke var nødvendigt med så meget held her.

Victor Boniface misbrugte et par gode chancer inden for det første kvarter, men værterne kom foran midtvejs i halvlegen ved Alejandro Grimaldo.

Wingbacken, der blev indkaldt til Spaniens trup i denne uge, scorede sit ottende mål i sine seneste 13 klubkampe efter et spektakulært angreb, hvor han fra distancen løftede bolden over Frederik Rønnow med en ond afslutning, der efterlod Union-keeperen uden chance.

Urs Fischers taktik med at parkere bussen gav bagslag, og Union var heldige med ikke at være længere bagud ved pausen.

Både Jeremie Frimpong og Boniface blev afvist af Rønnow, og danskeren viste sine evner, da han afviste Florian Wirtz og strakte sin venstre fod ud for at afvise den tyske landsholdsspiller, der havde driblet igennem Die Eisernen-forsvaret.

Gæsterne så sværere ud at nedbryde i begyndelsen af anden halvleg, og det har gjort Leverkusens andet mål endnu mere frustrerende for Fischer.

Jonas Hofmanns hjørnespark var dødbringende præcist, og ved bagerste stolpe stod Odilon Kossounou, som scorede for første gang i Bundesligaen.

Alonsos mænd var nu i cruise control, og en tredje scoring faldt, da værterne udnyttede et noget sløvt Union-forsvar.

En fejl i håndteringen af en aflevering ind i feltet gjorde det muligt for Jonathan Tah at trække ind og sende en sublim afslutning i mål, før indskiftede Nathan Tella til sidst rundede en ødelæggende kontra af med en fantastisk afslutning ved nærmeste stolpe. Der med er "Die Werkself" tilbage på Bundesliga-toppen på komfortabel vis.

De har nu vundet alle deres otte hjemmekampe i denne sæson, mens de fortsat er ubesejrede i syv kampe på udebane. Union ligger derimod helt i bund i Tysklands bedste række efter at have tabt ni Bundesliga-kampe i træk og 14 ud af de sidste 15 i alt, og deres forfærdelige stime viser ingen tegn på at slutte.