Spillere risikerer karantæne fra FIFA, hvis de bliver hjemme fra AFCON

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Spillere risikerer karantæne fra FIFA, hvis de bliver hjemme fra AFCON

Mohamed Salah er blandt de spillere, der kan straffes, hvis de ikke vil stille op til AFCON.
Mohamed Salah er blandt de spillere, der kan straffes, hvis de ikke vil stille op til AFCON.OLI SCARFF/AFP
For de fleste er det et privilegium at spille på landsholdet og deltage i slutrunder. Der er dog altid nogle udfordringer, når det kommer til Africa Cup of Nations, da netop den slutrunde ligger midt i sæsonen og derfor har indflydelse på diverse ligaer. Spillerne kan dog risikere en hård straf, hvis de melder fra til landsholdet.

Det er altid et stort samtaleemne, når der i januar og februar skal spilles Africa Cup of Nations. De store ligaer har ikke så lang en vinterpause, og derfor kan det sagtens have indflydelse på, hvilke spillere, holdene har til rådighed, mens den afrikanske slutrunde er i gang.

Turneringen starter den 13. januar og finalen spilles den 11. februar. Det betyder, at hvis et hold når finalen, så kan nogle spillere misse mere end en måned af den hjemlige liga, hvis de spiller i klubber, som eksempelvis hører til i Premier League, Bundesligaen, Ligue 1, Serie A eller LaLiga.

For nogle spillere og klubber kan det derfor være fristende at melde fra til landsholdet og holde fokus på at fastholde sin plads i klubben. Det kan dog have konsekvenser, hvis man gør det. 

Ifølge det britiske medie The Sun, så er FIFA’s regler skruet sådan sammen, at hvis en spiller er blevet udtaget til landsholdet, så skal han spille for sit land, medmindre andet er aftalt med landets forbund.

Hvis spilleren nægter, så kan FIFA udstede en karantæne i hele den periode, som spilleren skulle have været til rådighed for landsholdet. Derudover vil der blive tillagt en ekstra karantæne på yderligere fem dage.

André Onana
André OnanaANDY BUCHANAN/AFP

Det vil altså sige, at hvis Mohamed Salah hellere vil hjælpe Liverpool med at jagte det engelske mesterskab, men det egyptiske fodboldforbund holder fast i at udtage ham, så kan han stadig ikke tørne ud for Liverpool, mens Africa Cup of Nations er i gang.

Manchester Uniteds målmand André Onana kæmper i øjeblikket med sit spil i storklubben. Han kan derfor måske være nervøs for at miste sin startplads i United, hvis han drager med Camerouns landshold til de afrikanske mesterskaber.

Magtbalancen i Tyskland kan tippe

Mohamed Salah og André Onana er dog langt fra de eneste spillere, der sandsynligvis vil være væk i et stykke tid i starten af det nye år. 

Bayer Leverkusen har gang i en rigtig flot sæson i den tyske Bundesliga, men Xabi Alonsos mandskab kan blive voldsomt svækket under den afrikanske slutrunde. Flere af spillerne i Alonsos start-11’er er nemlig uden tvivl i betragtning til at komme til Africa Cup of Nations. 

Forsvarsspillerne Odilon Kossounou og Edmond Tapsoba bliver formentlig udtaget til henholdsvis Elfenbenskystens og Burkina Fasos landshold, mens nogle af Leverkusens offensive kræfter såsom Amine Adli og Victor Boniface også kommer til at deltage ved slutrunden for henholdsvis Marokko og Nigeria.

Stillingen i Bundesligaen
Stillingen i BundesligaenFlashscore

Det bliver uden tvivl et hårdt slag for Xabi Alonsos tropper. Særligt bliver det svært at undvære Victor Boniface, der har været en sand målmaskine i dette efterår med otte mål og fem assists i 13 kampe. 

Derfor kan Leverkusen-holdet være ganske amputeret i store dele af januar og februar, hvilket kan give de nærmeste konkurrenter fra Bayern München og Borussia Dortmund chancen for at indhente og overhale.

Der er generelt mange klubber i diverse ligaer, som sandsynligvis må klare sig uden de afrikanske profiler. Du kan herunder se en liste over nogle af de største spillere, som med stor sandsynlighed ikke vil være tilgængelig for deres klubhold.

Premier League:

Mohamed Salah – Liverpool (Egypten)

André Onana – Manchester United (Cameroun)

Sofyan Amrabat – Manchester United (Marokko)  

Yves Bissouma – Tottenham (Mali)

Pape Matar Sarr – Tottenham (Senegal)

Nicolas Jackson – Chelsea (Senegal)

Bundesliga:

Victor Boniface – Bayer Leverkusen (Nigeria)

Amine Adli – Bayer Leverkusen (Marokko)

Bouna Sarr – Bayern München (Senegal)

Noussair Mazraoui – Bayern München (Marokko)

Serhou Guirassy – Stuttgart (Guinea) 

Sebastien Haller – Borussia Dortmund (Elfenbenskysten) 

Serie A:

Samuel Chukwueze – AC Milan (Nigeria)

Victor Osimhen – Napoli (Nigeria)

Frank Anguissa – Napoli (Cameroun)

Ligue 1:

Achraf Hakimi – PSG (Marokko)

Terem Moffi – Nice (Nigeria) 

Mohammed Salisu – Monaco (Ghana)

Azzedine Ounahi – Marseille (Marokko)

LaLiga:

Inaki Williams – Athletic Club de Bilbao (Ghana)