Haller og Kessie fører Elfenbenskysten til AFCON-titel på hjemmebane over Nigeria

Sebastien Haller fejrer sin sejr for Elfenbenskysten.
Sebastien Haller fejrer sin sejr for Elfenbenskysten.AFP
Elfenbenskysten har vundet Africa Cup of Nations-titlen efter at have slået Nigeria 2-1 på hjemmebane takket være mål i anden halvleg af Franck Kessie og Sebastien Haller.

Med et forventningsfuldt hjemmepublikum i ryggen fik værterne en sikker start, da Haller, som scorede sejrsmålet i semifinalen mod DR Congo, var tæt på at komme først på Simon Adingras farlige indlæg.

Veteranen Max Gradel udøvede derefter akrobatik med et hovedstød, der ramte sidenettet, før Adingra tvang Stanley Nwabili til en smart redning.

Nigeria var på hælene, men i det 38. minut fik de et gennembrud mod spillets gang med deres første reelle chance i kampen.

Anfører William Troost-Ekong, som scorede i 1-0-sejren over Elfenbenskysten i gruppespillet, steg højest og headede bolden i mål efter et hjørnespark og gav Super Eagles en ufortjent føring ved pausen.

Med størstedelen af de 60.000 tilskuere i ryggen pressede Elfenbenskysten på for en udligning tidligt i anden halvleg, da Gradel så sit hårde skud blive blokeret af Calvin Bassey efter flot forarbejde fra Adingra.

Odilon Kossounou tvang derefter Nwabili til en kvalitetsredning fra lang afstand, og på det efterfølgende hjørnespark slog Elefanterne tilbage. Franck Kessie headede umarkeret bolden ind ved fjerneste stolpe til sit andet mål i turneringen, og stadion vågnede til live efter en time.

Da den ordinære spilletid nærmede sig sin afslutning, var Haller tæt på at skabe et perfekt øjeblik efter sin kamp mod kræften og bringe værterne i front, men hans saksespark fløj lige forbi mål efter et flot oplæg fra Adingra.

Angriberen skulle dog ikke vente længe på endnu en chance for at blive sit lands helt, da han sendte sejrsmålet ind efter Adingras perfekte indlæg og sendte de ivorianske fans i ekstase.

Nigeria kæmpede hårdt, men Brighton & Hove Albions Adringra var fremragende i Elfenbenskystens angreb og leverede en stor præstation i sin første store internationale turnering.

Efter et katastrofalt gruppespil, hvor Elefanterne var tæt på at ryge ud, endte det hele i en gigantisk triumf på en aften, der vil leve længe i alle ivorianeres hukommelse.