Ferrari kapper båndene til Mick Schumacher, skal være reservekører for Mercedes

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Ferrari kapper båndene til Mick Schumacher, skal være reservekører for Mercedes
Ferrari kapper båndene til Mick Schumacher, der skal være reservekører for Mercedes
Ferrari kapper båndene til Mick Schumacher, der skal være reservekører for MercedesProfimedia
Navnet Schumacher hænger for mange nok uløseligt sammen med Ferrari. I mange år dominerede Michael Schumacher Formel 1 i italienernes røde biler, og de seneste år har sønnike, Mick Schumacher, også været tilknyttet det hæderkronede hold. Men det er slut nu.

Torsdag skriver Ferrari på sin hjemmeside, at samarbejdet med den yngre Schumacher er slut. Schumacher skal i stedet være reservekører for Mercedes' Formel 1-hold. Det annoncerede Mercedes kort efter udmeldingen om Schumachers stop hos Ferrari.

Mick Schumacher har været tilknyttet Ferrari som en del af holdets talentprogram siden 2019. Efter sin ankomst hos Ferrari kørte Schumacher først i Formel 2 i to sæsoner - i 2019 og 2020 - for Prema-holdet, hvorefter han fik debut i Formel 1.

Her kørte han i 2021 og 2022 for Haas, der får leveret motorer af Ferrari. I år fungerede han også som reservekører for Ferrari.

I november annoncerede Haas, at Schumacher ikke ville fortsætte som kører for holdet efter 2022-sæson. En anden tysker, Nico Hülkenberg, bliver i stedet Kevin Magnussens holdkammerat.

Det har indtil videre været småt med bemærkelsesværdige resultater for Schumacher i Formel 1. Han har dog også siddet bag rattet i en Haas-bil, der især i 2021 ikke var særlig konkurrencedygtig.

Kun to gange i Schumachers to sæsoner i Formel 1 sluttede han i top-10, der giver VM-point. Begge gange var tidligere i år, da han i to løb i træk blev henholdsvis nummer otte og seks.