FCM-træner om sit tophold: Der er meget mere i det hold

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

FCM-træner om sit tophold: Der er meget mere i det hold

FCMs cheftræner Thomas Thomasberg under superligakampen mellem Silkeborg IF og FC Midtjylland på JYSK Park
FCMs cheftræner Thomas Thomasberg under superligakampen mellem Silkeborg IF og FC Midtjylland på JYSK Park Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Superligaen er gået på vinterferie med FC Midtjylland i spidsen efter en forrygende slutspurt med seks sejre i træk og en serie på 11 kampe uden liganederlag.

Holdets træner, Thomas Thomasberg, er meget fortrøstningsfuld med henblik på forårssæsonen. Han mener ikke, at holdet har toppet endnu.

"Jeg ser mange spillere, der kan rykke sig individuelt. Det vil også give holdet noget. Vi tror, det kan klikke endnu mere både defensivt og offensivt. Der er meget mere at komme efter i det her hold", vurderer Thomas Thomasberg.

Nøglen til holdets succes skal ikke mindst findes i et godt transfervindue i den forgangne sommer, hvor spillere som Cho Gue-sung, Mads Bech Sørensen, Adam Gabriel, Sverrir Ingason, Ola Brynhildsen, Dario Osorio og Franculino kom til.

"Vi vidste, at det var spillere fra den rigtigt gode ende, så vi var ikke i tvivl om deres kvaliteter."

"Men det er ingen selvfølge, at det går så hurtigt, og de præsterer fra dag 1. Det har været en positiv overraskelse. Selv om der også stadig er spillere, som ikke har spillet så meget, som vi havde håbet på nuværende tidspunkt."

FCM kom fint i gang med Superligaen med tre sejre i de første fire runder. Derefter fulgte en periode med blot to point i fire kampe, og mange afskrev holdet som mesterskabskandidat.

Det helt store vendepunkt kom i Parken 30. september. I tilfælde af nederlag ville holdet bliver distanceret med 11 point af FCK, men i stedet vandt midtjyderne med 2-0 og mindskede afstanden til førstepladsen til fem point.

"Kampen i Parken gav os tro, både eksternt og internt, og siden er vi bare blevet bedre og bedre, og det er kun gået i en retning", mener Thomasberg, der tiltrådte i marts efter fem år som Randers-træner.

Op til vinterferien har FCM scoret mål på samlebånd, og efteråret blev lukket med en sejr på hele 5-1 over rivalen Viborg.

"På et tidspunkt måtte vi kæmpe meget for målene som mod OB, hvor vi scorede i sidste minut, men siden er sejrene blevet tydeligere."

"Vi er blevet mere effektive, og de seneste fem kampe har vi vundet med 17-4 samlet. Det har givet selvtillid. Også det at vi har en bænk, hvor vi har kunnet skifte ind og blive bedre", påpeger FCM-træneren.

FCM tager hul på forårssæsonen med topbraget på udebane mod Brøndby 18. februar.

Midtjyderne har 36 point foran Brøndby og FCK, der har henholdsvis 34 og 33.