FC Nordsjælland skal dæmme op for stærke AGF'ere: De er enormt dygtige på dødbolde

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

FC Nordsjælland skal dæmme op for stærke AGF'ere: De er enormt dygtige på dødbolde

Frederik Tingager stangede sejrsmålet i nettet i det første opgør.
Frederik Tingager stangede sejrsmålet i nettet i det første opgør.Claus Bech/Ritzau Scanpix
FC Nordsjælland har kniven for struben, når de gæster AGF på Ceres Park i returkampen i pokalsemifinalen. Nordsjællænderne skal forsøge at rette op på det 3-2-nederlag, som de fik i første kamp.

Det er blevet tid til at finde ud, hvilke to hold der skal deltage i dette års pokalfinale. Mens Silkeborg allerede er så godt som sikre på den ene plads, så er der stadig alt at spille om for FC Nordsjælland og AGF.

I den første kamp lykkedes det for aarhusianerne at vinde 3-2 på Right to Dream Park. Dermed skabte de et rigtig godt udgangspunkt for returkampen.

Uwe Rösler har derfor stadig ikke tabt på udebane til FCN, men det er dog ikke helt den samme historie, når holdet fra Farum er på besøg i Århus.

I de seneste ti indbyrdes møder er det blevet til seks FCN sejre, mens AGF blot har vundet to. Samtidig ligger den seneste AGF-sejr mod FCN på hjemmebane helt tilbage i 2021.

Tigerne fra Nordsjælland vandt da også med 3-1 på Ceres Park tilbage i runde to.

Seneste indbyrdes opgør
Seneste indbyrdes opgørFlashscore

Selvom FCN har været voldsomt stærke, når de har besøgt AGF, så er de altså tvunget til at vinde torsdag aften. Hvis Johannes Hoff Thorups tropper skal lykkes med at vinde kampen, så er der en helt særlig del, som de skal gøre bedre end i det første opgør.

AGF scorede nemlig hele to gange efter hjørnespark, og FC Nordsjællands målmand Andreas Hansen ved da også, at de er nødt til at undgå at give århusianerne så mange chancer på standardsituationer.

"Vi er jo forberedte på, at AGF er enormt dygtige på deres dødbolde. Og vi skal gøre alt for at undgå at give dumme hjørnespark og frispark væk. For der er de rigtig skarpe." Fortæller Andreas Hansen til FCN's hjemmeside.

Dødboldene er altså AGF's store styrke, og derfor er FCN nødt til at få spillet over på egne præmisser for at kunne kvalificere sig til årets pokalfinale. Den svenske evighedsmaskine Daniel Svensson fortæller, at det er med det solide pasningsspil, at de skal bringe AGF ud af balance.

"Når vi spiller mod AGF, så ved vi, at de har mange gode fysiske spillere, som er gode i duellerne. Så det er vigtigt, at vi forsøger os med nogle kombinationer, hvor vi får spillere fri og undgår 1 mod 1-duellerne." Siger Daniel Svensson til klubbens egen hjemmeside. 

Skader og karantæner

AGF:

AGF har gennem længere tid haft lidt problemer på de defensive pladser, og det blev lidt værre i weekenden, da Jonas Jensen-Abbew måtte forlade banen med en skade. Derudover har AGF'erne flere spillere på lazarettet.

Rösler må udover Jonas Jensen-Abbew også se bort fra  Tobias Mølgaard, Felix Beijmo, Kevin Yakob og Benjamin Hvidt. Samtidig er der tvivl om Nicolai Poulsen, som ikke var med i weekendens nederlag til FC Midtjylland.

Det positive er dog, at AGF ikke har nogle karantæner til kampen.

FCN:

FC Nordsjælland har slet ikke lige så mange problemer på skadesfronten. Faktisk er det formentlig kun Benjamin Nygren og Erik Marxen, som er ude med skader til opgøret.

Johannes Hoff Thorup må dog se bort fra sin normale højre back Oliver Villadsen, der sidder over med karantæne til kampen.

Kampen mellem AGF og FCN starter klokken 20, og du kan følge den her.