England udklasserede Wales på effektiv anden halvleg

England udklasserede Wales på effektiv anden halvlegJAVIER SORIANO / AFP
Wales havde stadig mulighed for at gå videre ved VM, men de havde aldrig en reel chance mod England. Selvom de stillede med en række reservespillere, så vandt englænderne stadig uden problemer på to mål af Marcus Rashford og et enkelt af Phil Foden. De faldt alle i anden halvleg.

Kampen begyndte med en solid boldbesiddelse fra England stort set fra første fløjt. Indledningen gik dog med at føle hinanden lidt på tænderne og spille bolden rundt. Wales ville få en lang dag på kontoret, anede man.

Efter cirka 12 minutter fik England pludselig en gylden mulighed. De brød Wales midt på banen, og Harry Kane sendte Marcus Rashford i dybden med en følt stikning. Men han brændte friløberen på Danny Ward fra Leicester, som afløste Wayne Hennessey i målet efter dennes røde kort mod Iran.

Udover denne aktion og en Phil Foden-afslutning, der var tæt på at gøre et smukt opspil helt perfekt, så skete der ikke meget, og da slet ikke nede hos englænderne, hvor Jordan Pickford om ikke må have frosset, så i hvert fald kedet sig ganske bravt. Kort før pausen forsøgte Joe Allen sig på et langskud, men den røg betragteligt over barren.

USA var foran 1-0 i den anden kamp i gruppen, og dermed var det sorte udsigter for Wales. Phil Foden havde som nævnt endelig fået chancen efter at have varmet bænken i 180 minutter plus det løse indtil videre, men han havde også svært ved at komme forbi de i dag ekstra hårdtkæmpende walisere. End boldbesiddelse på 74% mod Wales´ 0 skud på mål gav et fint billede på kampen, dog.

Hul på bylden i 2. halvleg

Kort efter pausen holdt det så heller ikke længere for Wales. Først krøllede Rashfield smukt et frispark over i højre hjørne og næsten direkte efter førte en stor fejl i Wales højreside til at Kane nemt kunne krydse bolden ind til ingen mindre end Phil Foden, der endnu nemmere kunne sætte bolden i nettet. Han viste sig flot frem i forhold til at skulle starte inde, da England skruede op efter pausen. Og dermed lignede det game over for Wales. Det blev understreget, da Rashford igen viste målnæsen med sit tredje mål i lige så mange kampe ved dette VM efter 68 minutter.

Rashfords ene mål
Rashfords ene målOpta by Statsperform

Resultatet blev ikke for alvor udfordret herfra, for waliserne kunne ikke, og englænderne ville kun sporadisk, selvom reserverne viste sig godt frem, og der var bud efter flere mål. Men det forblev 3-0 til England, og dermed er de sammen med USA videre til næste runde.