Domstol afviser appel: Ecuador beholder VM-plads

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Domstol afviser appel: Ecuador beholder VM-plads

Domstol afviser appel: Ecuador beholder VM-plads på bekostning af Peru og Chile
Domstol afviser appel: Ecuador beholder VM-plads på bekostning af Peru og ChileRitzau
CAS har fastslået at Byron Castillo optrådte lovligt for Equador i VM-kvalifikationen selvom hans pas indeholdt forkert oplysninger. Dermed beholder Equador sin plads i VM-slutrunden, men bliver samtidig idømt en bøde, på hvad der svarer til cirka 750.000 kroner og fratrukket tre point i den næste VM-kvalifikation

Peru og Chile har ellers frem til nu forsøgt at få sparket Ecuador ud af turneringen ved at mene, at Ecuador brugte en ulovlig spiller i VM-kvalifikationen. Men det gjorde Ecuador ikke. Det har Den Internationale Sportsdomstol (CAS) tirsdag afgjort.

Chile klagede oprindeligt til Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) over, at ecuadorianeren Byron Castillo slet ikke var født i Ecuador og ikke måtte spille for landet.

Fifa afviste klagen, og den afvisning appellerede Chile og Peru så til CAS, som nu har truffet afgørelse i sagen.

Mens CAS slår fast, at Byron Castillo på lovlig vis optrådte for Ecuador, så finder domstolen, at Ecuador angående Castillo har gjort brug af dokumenter, der indeholdt falske informationer.

Forkerte oplysninger i Castillos pas

Nærmere bestemt stod der forkerte ting i Castillos pas. Ifølge CAS er Castillo rent faktisk født i Columbia, men fordi myndighederne i Ecuador betragter ham som ecuadoriansk statsborger, er der ikke noget forkert i, at han spiller for Ecuador.

På grund af de forkerte oplysninger i Castillos pas bliver Ecuador på forhånd fratrukket tre point i den næste VM-kvalifikation, ligesom landets fodboldforbund får en bøde, på hvad der svarer til cirka 750.000 kroner.

Castillo var på banen for Ecuador i otte VM-kvalifikationskampe, herunder begge møder med Chile. De endte med henholdsvis en sejr til Ecuador og uafgjort. Castillo deltog ikke i Ecuadors kampe mod Peru.

Chile endte som nummer syv i den sydamerikanske VM-kvalifikationsgruppe, mens Peru som femmer gik videre til playoffkampe, hvor det ikke lykkedes landet at indløse en VM-billet.