Den spanske tidligere Ballon d'Or-vinder Luis Suarez er død, 88 år gammel

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Den spanske tidligere Ballon d'Or-vinder Luis Suarez er død, 88 år gammel

Suarez poserer med sin Ballon d'Or fra 1955.
Suarez poserer med sin Ballon d'Or fra 1955.Twitter
Den tidligere Barcelona- og Inter Milan-midtbanespiller Luis Suarez, den eneste spanskfødte herrefodboldspiller, der har vundet Ballon d'Or, er død i en alder af 88 år, oplyste de to klubber søndag.

Suarez, som kom til Barca i 1955, vandt Ballon d'Or, fodboldens mest prestigefyldte, individuelle trofæ, efter at have vundet ligaen og pokalturneringen med det catalanske hold i 1959.

Han spillede også 32 landskampe for Spanien og var en del af det hold, der vandt Europamesterskabet i 1964.

"Luis Suarez Miramontes døde i søndags i Milano i en alder af 88 år," siger Barcelona i en erklæring.

"Han er kærligt kendt som 'Luisito' og anses af alle for at være en af de bedste spillere i spansk fodbolds historie, ligesom han var en vigtig del af Barca i anden halvdel af 1950'erne."

Suarez kom til Inter i 1961 og vandt tre Serie A-titler, to Europa Cup-turneringer og to Intercontinental Cup-turneringer i løbet af sine ni år i Milano.

"At sige farvel til Luisito efterlader os med en dyb sorg: nostalgi for hans perfekte og uforlignelige fodbold, som inspirerede generationer, er kombineret med mindet om en unik fodboldspiller og en stor, stor Inter-spiller," sagde Inter i en erklæring.

"Vi vil savne ham, for som (tidligere Inter-manager) Helenio Herrera prædikede: 'Hvis du ikke ved, hvad du skal gøre, så giv bolden til Suarez'."

Efter at have trukket sig tilbage som spiller i 1973 blev Suarez manager for Inter, Deportivo La Coruna, Cagliari og SPAL. Han stod også i spidsen for det spanske landshold mellem 1988-91 og førte dem forbi gruppespillet ved VM i 1990.

Alfredo di Stefano, som vandt Ballon d'Or i 1957 og 1959, blev født i Argentina, men fik spansk statsborgerskab i 1956.