Daramy om Ajax-krise: "Svært at præstere med det pres, fansene skaber"

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Daramy om Ajax-krise: "Svært at præstere med det pres, fansene skaber"

Mohamed Daramy under fodboldlandsholdets mixed zone på Marienlyst Strandhotel i Helsingør,
Mohamed Daramy under fodboldlandsholdets mixed zone på Marienlyst Strandhotel i Helsingør,Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Mohamed Daramy har fået en flyvende start i franske Reims siden skiftet i august. Den 21-årige kantspiller har fået masser af spilletid og scoret et par mål.

Mens han selv har succes, går det dog værre for hans tidligere klub Ajax, som har fem point i indeværende sæson og ligger tredjesidst i den hollandske liga.

Forskellen på at spille i de to klubber er enorm, påpeger han.

"Presset er noget helt andet. Vi havde vundet den hollandske liga fire år i streg, og efter det gik tingene slet ikke, som de skulle. Klubben er i en skidt periode og blev nummer tre i sidste sæson."

"Allerede dér mente fansene og klubben, at det ikke var godt nok", siger han.

Ajax ligger normalt i toppen af ligaen og plejer også at klare sig godt i europæiske gruppespil. Og selv om Daramy også mærkede presset i FC København, var det anderledes i den hollandske klub.

"Jeg tror, at Ajax er et skridt større. Også med dens historie. Presset er større fra fansene, klubben, og hvad der forventes. Og lige nu er det nok fansene, der lægger mest pres på."

"I sidste kamp kastede de ting på banen, og jeg tror også, at spillerne bliver ramt af det. Man føler bare, at det er svært at kunne præstere, når der er det pres", siger han.

Danske Anton Gaaei startede i klubben efter Daramys skifte, og de to har været i tæt dialog om klubbens situation.

Gaaei gik slukøret i omklædningsrummet under skandalekampen i september mod Feyenoord, og her rakte Daramy ud til sin landsmand.

"Jeg skrev til ham og prøvede at opmuntre ham og huske ham på, at han stadig er en god spiller. Han skal prøve at være så positiv som muligt, selv om det ikke går så godt, og mange har været lidt efter ham."

"Jeg ved selv, hvordan det er og har selv været i hans situation, hvor tingene ikke går, som de skal. Så jeg skrev til ham, at han skulle skrive eller ringe. Hvis der skulle være noget, så er vi nogen, der er her for ham", siger han.

Ajax har indtil videre skuffet stort i den hollandske liga. Det handler ifølge Daramy om, at de ældre spillere har forladt holdet, hvilket giver de unge mere ansvar.

"Der er ikke de erfarne spillere, der var før. De prøver at lave et helt nyt hold og henter en masse nye. Et nyt hold kræver tid jo. Men jeg ved ikke, om klubben har tiden til det, og om fansene har tålmodigheden", siger Daramy.

Nu ser Daramy frem til at spille mod Kasakhstan med landsholdskammeraterne lørdag. Og starten på sæsonen i Frankrig har gjort ham varm, siger han.

"Det er en sulten Daramy, der møder ind med masser af selvtillid. Jeg er i god form og er klar til at hjælpe holdet, når der er brug for det", siger han.