Danskere tørster efter revanche mod italienske olympiske mestre

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Danskere tørster efter revanche mod italienske olympiske mestre

Danskere tørster efter revanche mod italienske olympiske mestre
Danskere tørster efter revanche mod italienske olympiske mestreProfimedia
Der er mere end regnbuestribede VM-trøjer på højkant i finalen mellem Danmarks og Italiens firekilometerhold lørdag aften.

Når de mødes i den direkte duel på cykelbanen i Glasgow, er det første gang siden OL-finalen i 2021, at begge kommer med de stærkeste ryttere.

Og dermed første gang, at danskerne får en chance for oprejsning efter det tunge nederlag i Japan.

"Italien ender altid med at være vores største konkurrenter, og vi vil gerne se, om vi kan få lidt "redemption" (oprejsning, red.) fra OL og vise, at vi er det bedste hold", siger banerytteren Rasmus Lund.

"Vi skal tage os sammen og køre op til vores bedste. Ellers kommer vi ikke til at vinde."

Det bliver særligt for Lund og holdkammeraterne at se Filippo Ganna og de øvrige verdensrekordholdere fra Italien stille op på den anden side af banen.

"Man har altid respekt for opgaven, når det er VM, man kører for. Men det giver måske lige den ekstra lille procent, at det er Ganna og kompagni, der sidder på den anden side", forklarer han.

Også Lasse Norman har glædet sig til en mulighed for at svare igen på finaleduellen fra sommerlegene.

"Det er lidt skræmmende at skulle op imod de forsvarende olympiske mestre, som slog os i Tokyo. Jeg tror, at vi alle sammen er super motiverede for at se, om vi kan tage revanche. Det ville være dejligt at tage tronen tilbage", siger han.

Danmark lagde godt ud i kvalifikationen med klart bedste tid og forbedrede sig med yderligere et sekund i fredagens semifinale, hvor man hurtigt nærmede sig modstanderne fra Australien og nød godt af slipstrømmen.

Noget overraskende lagde italienerne markant mere blødt ud i kvalifikationen, men lørdagens sikre sejr over New Zealand varsler en uforudsigelig duel, mener landstræner Casper Jørgensen.

"Jeg tænker, at det bliver virkelig tæt. Det betyder så vanvittigt meget at få slipstrøm, og det fik vi mere af end dem (fredag, red.). Jeg er tæt på at sige, at vi kørte to helt lige løb, så det bliver spændende", siger han.

Finalen i 4000 meter holdforfølgelsesløb køres lørdag aften kort efter klokken 20 dansk tid.