Dansk "watt-monster" viste OL-form i sæsonens første styrkeprøve

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Dansk "watt-monster" viste OL-form i sæsonens første styrkeprøve

Sverri Nielsen viste lovende takter ved World Cuppen i Zagreb
Sverri Nielsen viste lovende takter ved World Cuppen i ZagrebProfimedia
Et af Danmarks allerstørste medaljehåb ved næste års OL i Paris, roeren Sverri Nielsen fra Færøerne, viste søndag fine takter, da han besatte andenpladsen ved sæsonens første styrkeprøve, World Cup afdelingen i Zagreb.

Efter skuffelsen i Tokyo hvor det danske "watt-monster" efter at være blevet udråbt som favorit sluttede på fjerdepladsen i herrernes singlesculler, har færingen været i tænke-boks om karrieren skulle fortsætte.

Men trods vedvarende ryg-problemer har Sverri besluttet at give det et skud mere, og World Cup afdelingen viste, at han er på rette vej, om end han tabte klart til den tyske verdensmester Oliver Zeidler.

I A-finalen var han 2,58 sek. efter Zeidler mens den anden dansker i A-finalen, Bastian Secher, endte på femtepladsen. Det var i øvrigt første gang i historien, at Danmark havde to roere med i herrenes singlesculler-finale selv om det også hører med til historien at stævnet i Kroatien også manglede en del af verdenseliten.

På trods af det kunne dansk roning dog også glæde sig over at Joachim Sutton og Frederic Vystavel, der vandt bronze ved OL i Tokyo i mændenes toer uden styrmand, også formåede at snige sig ind på en tredjeplads i Zagreb. Danmark havde ikke nogen kvinder med i Zagreb. Næste styrkeprøve for landsholdsroerne bliver World Cup afdelingen i Varese fra 16-18 juni.