Dansk Davis Cup hold alvorligt handicappet: Holger Rune melder afbud til kamp mod Mexico

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Dansk Davis Cup hold alvorligt handicappet: Holger Rune melder afbud til kamp mod Mexico

Holger Rune melder afbud til Davis Cup-kampe mod Mexico
Holger Rune melder afbud til Davis Cup-kampe mod MexicoProfimedia
Holger Rune kommer ikke til at hjælpe det danske Davis Cup-hold, der i begyndelsen af februar gæster Mexico i Guadalajara.

Danmarks bedste tennisspiller har meldt afbud til kampene, der kommer lige efter afslutningen på grand slam-turneringen Australian Open. Det skriver Dansk Tennis Forbund på sin hjemmeside.

Der er tale om playoffkampe 3. og 4. februar på grus mod Mexico i World Group I, og det gælder en plads på næsthøjeste niveau i landsholdstennis.

Forklaringen på Holger Runes afbud bliver beskrevet således af Dansk Tennis Forbund:

"Med Australian Open i ugen op til og ATP-turneringen i Rotterdam efterfølgende - begge på hardcourt - har Holger Rune og hans team vurderet, at det med de store forskelle i tidszoner og skift af underlag til grus vil give for store forstyrrelser i sæsonen, og at det ikke vil være muligt at præstere optimalt til hverken Davis Cup eller efterfølgende."

Uden Rune har Davis Cup-kaptajn Frederik Løchte Nielsen udtaget August Holmgren, Elmer Møller, Johannes Ingildsen og Philip Hjorth. Sidstnævnte er udtaget for første gang i sin karriere.

Frederik Løchte har ligeledes måtte se bort fra Christian Sigsgaard, der er ude med en skade.

I denne uge er Davis Cup-kaptajnen i Portugal med August Holmgren og Elmer Møller for at se dem i en Challenger-turnering.

August Holmgren tabte knebent i anden runde til turneringens førsteseedede spanier, mens Elmer Møller torsdag spillede sit livs første kvartfinale på ATP Challenger Touren. Elmer Møller tabte i to sæt til en schweizer.

"Vores spillere står rigtig skarpt, synes jeg. De ser godt ud, så jeg er meget optimistisk. Men det bliver en stor udfordring. Mest af alt på grund af forholdene, men også fordi det er et stærkt hold, vi møder", siger Frederik Løchte.

Kampen spilles på grus i 1600 meters højde. Det giver mexicanerne en klar hjemmebanefordel, da det ikke er forhold, man kan forberede sig på i Europa i januar.

"Det er et rigtig godt og homogent hold, vi skal op imod. De har en forhenværende top-100 spiller og en af verdens bedste juniorer fra sidste år på singlerne. Og så har de en meget stærk double", siger han.