Danmark ude af VM efter jammerlig indsats i snævert nederlag mod Australien

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Danmark ude af VM efter jammerlig indsats i snævert nederlag mod Australien

Danmark ude af VM efter jammerlig indsats i snævert nederlag mod Australien
Danmark ude af VM efter jammerlig indsats i snævert nederlag mod AustralienProfimedia
Danmark er færdig ved VM! Så tørt kan det konstateres efter at Australien på en scoring af Mathew Leckie efter en times spil vandt 1-0 over Danmark og dermed dømte Danmark til sidstepladsen i Gruppe D med kun ét point at fremvise efter tre kampe.

Betingelserne var kridtet tydeligt op inden onsdagens skæbnekamp. Alt andet end en dansk sejr ville med sikkerhed sende Danmark ud af VM.

I Danmarks to første VM-gruppekampe kneb det med at skabe chancer, men indledningen af kampen mod Australien gav håb om bedre tider. Da det kom til stykket, kneb dog med at få vekslet boldbesiddelse i gode positioner til de helt åbne muligheder.

Jesper Lindstrøms opportunisme var en kilde til uro, men også han manglede at ramme medspillere på sine nøgleafleveringer.

Danmark straffet på kontra

Australien havde ikke meget at byde på offensivt, men holdet indeholder en velsmurt kontramaskine, der havde sørget scoringer i kampene mod Frankrig og Tunesien. Efter en times spil blev Danmark også en kedelig del af den statistik.

Mathew Leckie blev sendt i dybden fra midterlinjen, og da han kom tæt nok på mål, sendte han en lumsk afslutning fladt over i det lange målhjørne, og Kasper Schmeichel kastede sig forgæves.

Australien - Danmark
Australien - DanmarkOpta by Stats Perform

På det tidspunkt var Mikkel Damsgaard og Kasper Dolberg netop blevet smidt ind i en offensiv satsning, og ti minutter efter den australske scoring kom også Robert Skov og Andreas Cornelius ind i Danmarks desperate måljagt.

Straffespark omstødt til offside

I et sekund så Danmark ud til at få en lille VM-livline. Der blev dømt straffespark begået mod Kasper Dolberg, men i samme øjeblik løftede linjevogteren flaget og dømte silkeborgenseren offside.

Trods et dansk spilovertag i den sidste del af kampen lå en udligning ikke for alvor i kortene mod de disciplinerede og hårdt kæmpende australiere.

Til det sidste levede Kasper Hjulmand sig med, men hans udbrud og dessiner førte intet med sig.

I stedet kan han nu bruge de kommende måneder på at gruble over, hvad der dog gik så galt for de danske titeloutsidere i Qatar. Landsholdet samles først igen i slutningen af marts, når der tages hul på kvalifikationen frem mod EM i 2024.