Danmark åbner ishockey-VM med forventet nederlag til Sverige

Nicoline Jensen under VM i Danmark i 2022
Nicoline Jensen under VM i Danmark i 2022Danmarks Ishockey Union
Det så længe godt ud for Danmark, der i 32 minutter holdt stand mod Sverige i den første kamp ved VM i ishockey, der spilles i USA.

Det lykkedes dog svenskerne at få hul på bylden og derfra køre en sikker 3-1-sejr hjem.

Danmark er oprykkerhold blandt det bedste selskab ved VM, og målet er at bevare den status. Det kræver, at Danmark går videre til kvartfinalerne som en af de tre bedste nationer i gruppen med fem hold.

Det var en stor udfordring for Danmark, der ventede i første gruppekamp imod Sverige.

Den danske landstræner, Björn Edlund, havde inden slutrunden udråbt Sverige som det bedste hold i puljen, der også indeholder Kina, Japan og Tyskland.

De danske ishockeykvinder holdt dog flot stand i første periode mod den svenske overmagt.

Danskerne fik to udvisninger undervejs i perioden, men det lykkedes at holde svenskerne fra fadet.

12 minutter skulle der gå af anden periode, før svenskerne kom på tavlen.

Felizia Wikner-Zienkiewicz blev sendt afsted i en kontra og sendte sikkert pucken op i det danske nettag.

Med et minut tilbage af anden periode blev den svenske føring fordoblet, da Lina Ljungblom udnyttede et svensk powerplay.

Sverige havde fået hul på den danske defensiv, og kort inde i tredje periode blev det også 3-0 på et mål af Sofie Lundin.

Otte minutter før tid fik danskerne pyntet på resultatet, da Nicoline Jensen udnyttede en stor svensk defensiv fejl og sendte den løse puck i nettet.

Danmarks næste kamp ved VM er torsdag, hvor Tyskland venter klokken 21 dansk tid.