6-1: Cristiano Ronaldos afløser scorede hattrick, da Portugal ydmygede Schweiz

Goncalo Ramos chipper bolden elegant over Yann Sommer
Goncalo Ramos chipper bolden elegant over Yann SommerProfimedia
Goncalo Ramos, der erstattede Cristiano Ronaldo i startopstillingen, stjal alle overskrifter, da Portugal tirsdag aften totalt ydmygede Schweiz i en sejr på 6-1, hvor Ramos, der for første gang var med fra start, scorede hattrick.

Den portugisiske landstræner Fernando Santos havde modigt valgt at udelade Cristiano Ronaldo fra startopstillingen. I stedet han valgt at give Goncalo Ramos hans første start efter at han debuterede den 19. november i en træningskamp mod Nigeria, hvor han også scorede. Det skulle vise sig at være en særdeles god beslutning for efter 17 minutter, hvor Portugal generelt havde sat sig på kampen, modtog den målfarlige Ramos bolden fra Joao Felix, udnyttede uopmærksomt forsvarsspil fra Fabian Schär, drejede rundt på en tallerken og hamrede bolden op i det korte målhjørne fuldstændigt uden chance for Schweiz´s Yann Sommer

Bortset fra et enkelt spagt forsøg fra Breel Embolo i kampen start havde de normalt velorganiserede schweizere ikke gjort meget væsen af sig. Alligevel var de tæt på at udligne efter 29 minutter, da Xherdan Shaqiri sendte et drilsk direkte frispark afsted mod målmand Diogo Costa, som dog lige fik drejet bolden uden om stolpen.

Portugal - Schweiz
Portugal - SchweizOpta by Stats Perform

Portugal på en anden planet

Men Portugal, der generelt var niveauer over Schweiz, fortsatte med at dominere og tre minutter senere fordoblede de føringen, da den 39-årige Pepe, der i Ronaldo´s manglende tilstedeværelse var blevet gjort til anfører, kom højest på et hjørnespark og headede bolden stenhårdt i netmaskerne bag Sommer.

Og efter at Remo Freuler havde fået et skud reddet på målstregen, så var Portugal meget tæt på at gøre det til 3-0 to minutter før halvleg, da Ramos blev spillet helt fri, men Sommer præsterede en flot redning og bevarede schweizernes håb om at komme tilbage i kampen.

Fem minutter efter pausen svigtede Ramos dog ikke, da han igen fik chancen. Diego Dalot gik skarpt til baglinjen og serverede et flot indlæg til Ramos, som kynisk sendte bolden ind bag Sommer til 3-0 føring. Portugiserne kunne på det nærmest gå på vandet og efter 55 minutter gjorde de det så til 4-0, da Raphael Guerreiro afsluttede et lynhurtigt kontra-angreb med at sende bolden op i nettaget bag den hjælpeløse Sommer.

Blot tre minutter senere fik schweizerne dog hurtigt reduceret, da Manuel Akanji stødte bolden i nettet fra kort afstand, da Ramos snittede bolden i hans retning efter et schweizisk hjørnespark. Målfesten var dog ikke slut endnu for minsandten om ikke Ramos færdiggjorde sit hattrick efter 67 minutter, da han modtog bolden fra Joao Felix og elegant chippede bolden over Sommer. I dommerens tillægstid rundede AC Milans Rafael Leao målfesten af, da han smukt skruede bolden uden for Sommers rækkevidde fra kanten af feltet.